SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke okončale učešće u Kupu

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 25 02 2021

Košarkašice Radničkog nisu uspele da preskoče poslednju prepreku na putu ka završnom turniru Kupa Milan Ciga Vasojević. Kragujevčanke su u četvrtfinalnom duelu pretrpele poraz od ekipe Radivoja Koraća u “Jezeru“, rezultatom 76:98.

Ekipu Radivoja Koraća su do pobede i plasmana u samu završnicu nacionalnog Kupa predvodile Milica Mitrović sa 26 i Sara Lumis sa 25 poena. Pri tom je sjajna Amerikanka uspela da zabeleži i dvocifren broj skokova – 14, a ujedno je zaradila i zvanje najkorisnije igračice utakmice sa 36 indeksnih poena. Dvocifrene u pobedničkom timu bile su još Nevena Rosić sa 17 i Marija Stojiljković sa 16 postignutih poena.

U ekipi Radničkog istakla se Milica Inđić sa 21 poenom, uz 6 skokova i 7 asistencija. Nina Tešić je ubacila 13, Minela Mehović 11, a Ntumba Titii kapiten Jelena Prvulović po 10 poena.

Kragujevčanke se sada okreću pripremama za veoma važan prvenstveni duel protiv Kraljeva, koji je na programu u subotu od 16:30 časova na parketu “Jezera“. Učenice Nenada Milovanovića bi u slučaju pobede nad Kraljevčankama i teoretski osigurale opstanak kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja. 

Izvor: SPD Radnički