SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke poražene od Beograđanki, očekuje ih težak izazov sa Novosađankama

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Utorak, 05 11 2019

Košarkašice Radničkog pretrpele su ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u petom kolu Prve lige Srbije, rezultatom 66:104. Kragujevčanke već sutra od 17 časova u hali “Gordana Goca Bogojević” očekuje duel sa vicešampionom države, ekipom 021 iz Novog Sada. Ulaz na utakmicu je slobodan.

Najbolji učinak u ekipi Crvene zvezde ostvarila je Milica Bojović sa 16 poena, Ivana Katanić i Nađa Nedeljkov ubacile su po 14, dok je Milina Mišeljić pored 13 postignutih poena, imala i 15 uhvaćenih lopti. U kragujevačkom timu prelaznu ocenu zaslužile su samo Snežana Čolić sa 21 poenom i Bojana Stevanović sa 16 poena.

Kragujevčankama očigledno raspored ne ide na ruku, budući da su u veoma kratkom vremenskom intervalu prinuđene da „izađu na crtu“ najboljim ekipama u ligi. Već sutra ih očekuje težak ispit, jer u Kragujevac stiže trenutni lider i prošlogodišnji finalista plej-ofa, ekipa 021 iz Novog Sada.

Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Imamo velikih problema sa povredama, pa ćemo i na ovoj utakmici biti veoma oslabljeni, baš kao protiv Zvezde u subotu. Potrudićemo se da pružimo što je moguće jači otpor ekipi 021, a onda nam sledi pauza, posle koje ćemo, nadam se, biti kompletni”, konstatuje trener kragujevačkog tima, Nenad Milovanović.

Izabranice trenra Nenada Milovanovića trenutno se nalaze na petom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova.