SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke silovito do novih bodova u gostima

Autor: InfoKG
12:30 | Utorak, 06 04 2021

Rukometašice Radničkog su u utakmici 17. kola Superlige za žene dominantnom igrom savladale ekipu Medicinara u Šapcu rezultatom 32:26, poluvreme 18:11 i tako zabeležile i drugu pobedu u nizu. Nakon ovog trijumfa, Radnički se i dalje nalazi na petom mestu na tabeli sa osvojenih 20 bodova i utakmicom manje.

Ekipa Medicinara je ovog proleća zadala mnogo muka favoritima za najviši plasman. Stručni štab Radničkog je pozivao na opreznost i mobilnost pred gostovanje u Šapcu. Duel je i krenuo u tom tonu, rezultatska klackalica je trajala sve do 8. minuta i rezultata 5:5, kada Radnički promenom odbrane razbija koncepciju Šapčanki, a staloženom igrom u fazi napada koristi svoju šansu i u roku od 4 minuta stiče prednost (5:9, 12. min). Reagovala je klupa Medicinara tajm-autom, koji im nije doneo mnogo koristi, jer je već u 15. minutu na semaforu stajalo 6:12 pa je domaćin zatražio još jedan minut odmora. Sve je u tim trenucima gostujućim rukometašicama išlo od ruke, odbrana potpomognuta čuvarem mreže Ilićevom je odlično funkcionisala, dok je protok lopte u napadu išao kao po loju i u 22. minutu pogotkom kapitena Jasmine Kolak beležimo najveću prednost, 8:16. U jednom trenutku Medicinar je smanjio prednost gošći 11:16 no, na odmor se ipak odlazi sa velikih plus 7 za Radnički (11:18).

Sam početak drugog dela igre nije doneo ništa novo. Rukometašice Radničkog su hladnokrvnom i disciplinovanom igrom održavale sigurnu prednost od 6 do 8 golova razlike. U redovima Šumadinki sve linije su funkcionisale, ubojiti bekovski trio Stepanović-Veličković-Kolak je zadavo muke domaćinu, a u trenucima kad bi one zastale, krila Petrović i Agatunović su dale veliki doprinos. Kada tome dodamo i duet pivota Stošić i Bjelak koje su proradile u drugom poluvremenu, bilo je jasno da bodovi odlaze u Kragujevac. U 41. minutu beležimo i najveću prednost Radničkog (16:25) i od tog momenta, Kragujevčanke polako spuštaju nogu sa gasa, kontrolišući igru i prednost. Samo u par navrata, Medicinar je smanjio prednost na mius 5, ali je to bilo sve što su uspele večeras da urade. Kragujevčanke su smireno privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 26:32 i upisale, lakše od očekivanog, nove bodove na svoj konto.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Aleksandra Krstić sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljih strelaca ponele Teodora Veličković sa 9, a Ksenija Petrović i Jasmina Kolak sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

ŽRK Medicinar – RK Radnički: 26:32 (11:18)

Šabac: Hala “Gimnazija”. Gledalaca: /
Sudije: Jelena Jakovljević, Vanja Antić

Sedmerci: Medicinar 5 (5), Radnički 4 (3)
Isključenja: Medicinar 4 min, Radnički 8 min

Medicinar: Obrenović 5, Mijailović 2, Kojić, Radukić 1, Ninković (4 odbrane), Obradović, Kažić 2, Cvetinović, Vasić 1, Krstić 7, Radić, Rakić 3, Samardžić, Ivković 4, Glišić (4 odbrane), Blagojević 1.

Radnički: Veličković 9, Stojanac, Bjelak 1, Stepanović 5, Nedeljković, Stošić 3, Blagojević, Hasanović (1 odbrana), Vlašković, Stoiljković, Ilić (8 odbrana), Petrović 6, Rašković, Agatunović 2, Vasović, Kolak 6.

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti ekipu Vrbasa iz istoimenog grada u 18. kolu Superlige.

Izvor: SPD Radnički