SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke “skalpirale” bivšeg šampiona u produžetku

Autor: InfoKG
10:30 | Utorak, 03 12 2019

Košarkašice Radničkog okončale su niz od tri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije, pošto su na svom parketu, posle velike borbe i jednog produžetka, uspele da savladaju nekadašnjeg prvaka države, ekipu Radivoja Koraća, rezultatom 83:78.

Susret u hali „Gordana Goca Bogojević“ obeležile su česte rezultatske oscilacije i izuzetna borbenost učenica Nenada Milovanovića, koje se i u naizgled bezizlaznim situacijama nisu predavale, pa su na kraju zasluženo došle do veoma važne pobede protiv respektabilnog protivnika.

Ovoj izuzetno važnoj pobedi Radničkog kapiten Jelena Prvulović doprinela je sa 23 poena, Snažana Čolić ubacila je dva poena manje (21), a Sara Milošević je utakmicu završila sa 15 poena.

U gostujućem timu najbolji utisak ostavila je iskusna Jelena Maksimović Jevđenijević sa 24 poena i 11 skokova. Nina Vukosavljević postigla je 14, Ivona Ristić 11, a Ljiljana Tomašević 10 poena.

Sa skorom 4-4 i 12 osvojenih bodova, Radnički je zadržao mesto u sredini tabele. 

Kragujevčanke sada očekuju dva uzastopna gostovanja. Predstojećeg vikenda “crvene” putuju za “Srpsku Atinu”, gde će se sastati sa ekipom Novosadske ŽKA, koja će im, interesantno, biti rival i u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će gostovati ekipi Kraljeva.