SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke u finalu Kupa Srbije - grupa Zapad

Autor: InfoKG
16:30 | Četvrtak, 26 11 2020

Rukometašice Radničkog su u utakmici polufinala Kupa Srbije - grupa Zapad savladale ekipu Sloge na gostujućem terenu u Petrovcu rezultatom 29:22 i tako izborile priliku da ponove uspeh od prošle godine i podignu pehar namenjen pobedniku.

Radnički je u Petrovac na megdan mladoj ekipi Sloge otišao u znatno izmenjenom sastavu. Stručni štab je u tim uvrstio nekoliko mladih igračica iz drugog tima, želeći da im ukaže šansu i proveri trenutnu formu. Kombinovani sastav Radničkog je ipak znatno iskusniji od domaćina i u tom tonu je i počela utakmica. Kragujevčanke su od početka zagospodarile terenom i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Petrovčankama da im priprete. Evidentna je bila želja igračica iz prvog tima da pomognu mladim saigračicama da prikažu svoje rukometno umeće, a tok duela im je to i dozvoljavao. Radnički je na kraju slavio rezultatom 29:22.

Sve igračice su obilato iskoristile ukazanu priliku, a posebno su se istakle čuvar mreže Amina Hasanović, koja je plenila sigurnošću, odbranivši čak četiri udarca sa 7 metara, kao i mlada 14-godišnja Neda Radević, koja je u konačnom skoru bila najbolji strelac utakmice.

U redovima Sloge najefikasnije su bile Dijana Drpa sa 5 i Dmitra Bogosavljević sa 4 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Neda Radević sa 6 i Milijana Stošić sa 5 postignutih golova.

Radnički će protivnika u finalu saznati nakon meča Kučevo-Mladi Radnik.

Izvor: SPD Radnički