SportFoto: SPD Radnički

Kraljevčanima pripao šumadijski derbi

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 30 12 2019

Košarkaši kragujevačkog Radničkog zabeležili su drugi poraz u Drugoj ligi Srbije ove sezone, i to na gostovanju kraljevačkoj Slogi, u derbi meču 13. kola, rezultatom 73:90. Na ovaj način Kragujevčani su prekinuli niz od šest uzastopnih pobeda, ali će u 2020. godinu ipak ući kao lideri drugoligaškog karavana.

Znalo se da će gostovanje u Kraljevu predstavljati najveći ispit za četu Igora Todorovića u prvom delu sezone. I zaista, iskusna ekipa Sloge, predvođena doskorašnjom uzdanicom Radničkog Nikolom Kostićem, pokazala se kao izuzetno tvrd orah na kome su Kragujevčani slomili zube.

Presudna je bila druga deonica u kojoj su Kraljevčani stekli dvocifreno vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Uzalud su košarkaši Radničkog pokušavali da smanje zaostatak. Domaćin je sigurnom igrom održavao prednost i na kraju se radovao vrednom trijumfu.

Pomenuti Nikola Kostić je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima kraljevačkog tima. Poen manje postigao je iskusni Miroslav Radić, dok je Vuk Jovanović zastao na 16 postignutih poena.

U ekipi Radničkog prednjačio je kapiten Raško Katić sa 23 poena i 13 skokova. Stefan Živanović postigao je 17, a Nemanja Stanković 11 poena.

Uprkos ovom porazu Kragujevčani su ostali na čelu tabele sa 24 osvojenih bodova, koliko ima i Zemun Fitofarmacija. Slede ih Sloga i Pirot sa pobedom manje.

Sledi praznična pauza, koja će potrajati do 18. januara, kada su na programu utakmice 14. kola. Radnički će prvi meč u 2020. godini odigrati u Beogradu protiv ekipe Beovuka 72, koju je savladao na ovosezonskoj premijeri u  “Jezeru“ (106:92).