SportFoto: FK Radnički 1923

Kruševljani preokretom do trijumfa na “Čika Dači” (VIDEO)

Autor: InfoKG
07:00 | Ponedeljak, 29 11 2021

Košmarna jesen kragujevačkog superligaša se nastavlja. Osvojeni bod u Subotici prošlog vikenda bio je očigledno samo kratak intermeco u crnoj rezultatskoj seriji Šumadinaca, koja je nastavljena porazom od kruševačkog Napretka na “Čika Dači”, rezultatom 1:2.  

FUDBALERI RADNIČKOG 1923 I NAPRETKA POKAZALI CRVENI KARTON NASILJU NAD ŽENAMA 

Fudbaleri Radničkog 1923 i Napretka su simboličnim stavljanjem crvene mrlje na obraz podržali akciju kompanije “Mocart sport” i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije pod nazivom “Stop nasilju nad ženama”.

Ovu inicijativu, koja je krenula iz italijanske Serije A, podržalo je preko 600 srpskih sportista, šaljući jasnu poruku: „Nemoj da ti obraz crveni. Otvori oči, prijavi nasilje!“

Verovali su simpatizeri Radničkog 1923 da će duel sa Napretkom označiti početak jednog novog poglavlja u superligaškoj odiseji njihovog voljenog tima, ali su umesto toga morali da progutaju knedlu i suoče se sa još jednim teškim razočarenjem. Ne može se izabranicima trenera Zorana Milinkovića mnogo toga zameriti po pitanju elena i želje za pobedom, ali se čini da “crveni” još uvek nisu uspeli da probiju tu psihološku barijeru usled serije loših rezultata. Manjak samopouzdanja, u kombinaciji sa rezultatskim pritiskom, bio je pogubna kombinacija za Kragujevčane na ovoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. 

I dok su po završetku utakmice fudbaleri Napretka u društvu svojih najvernijih navijača proslavljali osmu pobedu u sezoni, učenici Zorana Milinkovića su pognutih glava napuštali teren stadiona “Čika Dača”, svesni da su ovim porazom dodatno zakomplikovali sebi situaciju po pitanju opstanka u ligi, s obzirom da su ostali “prikucani” za pretposlednje mesto na tabeli.

Strateg “crvenih” Zoran Milinković bio je vidno utučen nakon svog trenerskog debija pred kragujevačkom publikom. Polagao je iskusni stručnjak velike nade u ovu utakmicu, verovao da će njegova ekipa uspeti da dođe do vrlo važnog trijumfa, koji bi joj podigao moral za nastavak prvenstvene trke, ali je na kraju morao da čestita protivničkom timu na zasluženoj pobedi.

Mislim da je prvi period igre bio jako dobar. Na vreme smo postigli gol, imali kontrolu nad utakmicom i prava je šteta što tu bolju igru nismo krunisali drugim pogotkom, koji bi nas dodatno stimulisao u nastavku susreta. Nažalost, desio se taj nesrećni autogol za izjednačenje, potom smo zbog nekih naših individualnih grešaka primili još jedan gol, nakon čega nam se igra u potpunosti raspala. Očigledno je da svaka nepovoljna situacija, kao što je primljen gol, drastično spusti energiju čitave ekipe, što nije dobro. Napredak je bio bolji na ovom meču i zaslužio je pobedu”, prozborio je Milinković po završetku utakmice.

Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je da se odigra još tri kola, a Kragujevčani će dva puta gostovati. Već narednog vikenda “crveni” odlaze put Surdulice, gde ih očekuje duel sa ekipom Radnika, koja ih je dva puta pobeđivala ove sezone, najpre u prvenstvu, a potom i u Kupu Srbije.

Nakon gostovanja na jugu Srbije, Šumadinci će dočekati TSC, dok će u poslednjoj utakmici ove jeseni odmeriti snage sa Čukaričkim u Beogradu. 

Izvor: FK Radnički 1923