SportFoto: FK Radnički 1923

Kvartet novajlija na “Čika Dači” (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 17 01 2022

Klub sa “Čika Dače” zvanično je predstavio četvoricu novih igrača. Nakon iskusnog napadača Voje Ubiparipa, opremu kragujevačkog superligaša zadužili su povratnik Nikola Kovačević, potom mladi defanzivac Marko Janković, kao i dvojica doskorašnjih igrača lazarevačke Kolubare Ljubiša Pecelj i Miloš Milisavljević.

Nikola Kovačević (27) se nakon sedam godina vraća u klub sa “Čika Dače”, za koji je u prethodnom mandatu upisao 42 nastupa i postigao 5 golova. Po odlasku iz Kragujevca, ovaj polivalentni fudbaler sredine terena, koji se podjednako dobro snalazi i na poziciji štopera, igrao je za novosadsku Vojvodinu, subotički Spartak, niški Radnički, Radnik iz Surdulice, Mačvu iz Šapca i Novi Pazar, a imao je i kraći izlet u inostranstvo, u dresu letonskog Spartaksa.

Miloš Milisavljević i Ljubiša Pecelj bili su velika želja šefa struke Kragujevčana Zorana Milinkovića, koji je sa njima već imao priliku da sarađuje u Kolubari iz Lazarevca, odakle i stižu na “Čika Daču”.

Miloš Milisavljević (29) je vezni igrač ofanzivnih karakteristika, koji je nastupao za brojne superligaške i prvoligaške klubove. Najveći trag ostavio je u lazarevačkoj Kolubari, sa kojom je izborio ulazak u Linglong Tajer Super ligu Srbije, a igrao je i za Rad, TSC, Javor, Inđiju, Metalac itd.

Milisavljevićev klupski saborac iz Kolubare Ljubiša Pecelj (28) je svoju igračku karijeru gradio preko Drine, a u srpski fudbal je kročio pre dve godine, kada je po prvi put obukao dres ekipe iz Lazarevca. Usledila je odlična sezona u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, nakon koje je iskusni levi bek odlučio da se vrati u redove Lazarevčana.

Najmlađi u ovom kvartetu novajlija je Marko Janković (21). Mladi desni bek prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, igrao je za beogradski Brodarac i OFK Žarkovo, a u Radnički 1923 stiže na pozajmicu iz novosadskog Proletera.

Sportski sektor Radničkog 1923, predvođen Slavkom Perovićem, uspeo je da sve formalnosti oko dolaska novih igrača završi na vreme, odnosno pre odlaska ekipe na bazični deo priprema u Tursku.

Kovačević je dete Radničkog i igrač sa zavidnim superligaškim stažom, koji dolazi kao opcija na mestu štopera i zadnjeg veznog. Dosta očekujemo od njega, budući da se radi o momku koji oseća pripadnost klubu, i sigurno će dati značajan doprinos našoj borbi za opstanak u Super ligi. Marko Janković je mlad igrač koji dolazi kao alternativa Aleksandru Varjačiću na poziciji desnog beka, što svakako ne znači da neće imati priliku da se dokaže i “zaradi” svoje minute. On je već dugo na našem skeneru i sada nam se eto pružila prilika da ga dovedemo u naše redove. Što se tiče Milisavljevića i Pecelja, oni su bili striktne želje našeg trenera Zorana Milinkovića, koji je sa njima sarađivao u Kolubari i dobro je upoznat sa njihovim kvalitetima“, predstavio je Perović najnovija pojačanja kragujevačkog superligaša. 

Izvor: FK Radnički 1923