SportFoto: FK Radnički 1923

Lazarevčani se ponovo častili u srcu Šumadije - Lalatović: Izostanak četvorice prvotimaca nenadoknadiv hendikep

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 22 04 2022

I sa drugog ovosezonskog gostovanja u srcu Šumadije, fudbaleri lazarevačke Kolubare vraćaju se ovenčani lovorikama trijumfa. U jednoj tvrdoj, takmičarskoj utakmici, u koju su obe ekipe ušle prilično oprezno i rezervisano, bolje su se snašli gosti iz Lazarevca, koji su iskoristili kadrovske probleme u redovima kragujevačkog superligaša da dođu do velika tri boda, kojima su praktično rešili sve brige oko opstanka u elitnom rangu takmičenja – 1:2.

Nije Kragujevčanima manjkalo želje i htenja, ali jednostavno izabranici trenera Nenada Lalatovića nisu imali svoj dan. Dva olako primljena gola i par propuštenih prilika tokom utakmice skupo su koštali Šumadince, koji su ovim porazom sebi značajno zakomplikovali situaciju kada je reč o očuvanju superligaškog statusa.

Izostanak četvorice standardnih prvotimaca, Nedeljka Piščevića, Saše Jovanovića, Alekse Damjanca i Marka Gajića, u velikoj meri se odrazio na igru “crvenih” na ovoj utakmici, koja nije imala željene konture. Kada se na sve to doda i ogromna važnost utakmice, onda je jasno zbog čeka Kragujevčani nisu bili na onom nivou iz prethodno dela prolećne polusezone.

Na drugoj strani, Lazarevčani su u srce Šumadije doputovali znatno rasterećenije, sa željom da se nadigravaju sa oslabljenim domaćinom i pokušaju da “ušićare” barem bod. Na kraju su se kući, pomalo neočekivano, vratili sa celim plenom, koji im garantuje znatno mirniji finiš sezone.

Za svaki tim je veliki hendikep kada igra bez četvorice standardnih igrača. Mi nismo mogli da računamo na Marka Gajića, koji nam je stub odbrane, zatim Piščevića, koji je dominantan na sredini terena, potom Sašu Jovanovića, igrača koji stalno traži prostor i koji je u stanju da pobegne po boku, kao i na levonogog štopera Aleksu Damjanca. Mislim da smo jako jeftino primili prvi gol posle prekida, iako sam pre utakmice upozoravao moje igrače da su upravo prekidi jača strana ekipi Kolubare i da ne smemo da pravimo bespotrebne prekršaje na našoj polovini terena. Srećom, uspeli smo da se vratimo i izjednačimo preko Trifunovića, ali smo onda primili još jeftiniji drugi gol posle neshvatljive greške u odbrani. Kolubara je više želela pobedu, bila je motivisanija i imala više sreće, ali je neko moje mišljenje da smo zaslužili makar bod na današnjoj utakmici. Preostaje nam da se okrenemo narednim utakmicama, imamo jako težak raspored do kraja plej-auta, ali ćemo se boriti maksimalno do kraja i verujem da ćemo na kraju uspeti da ostanemo u ligi”, poručio je Nenad Lalatović, strateg kragujevačkog tima.

Kragujevčani su i pored ovog bolnog poraza zadržali petu poziciju na plej-aut tabeli sa 31 bodom, koliko je sakupio i šestoplasirani Proleter. U zoni ispadanja i dalje se nalaze Novi Pazar sa 29 i Metalac sa 28 osvojenih bodova.

“Crvene” nakon Uskrsa očekuju dva uzastopna gostovanja, najpre u utorak ekipi Mladosti u Lučanima, a potom i Novom Pazaru iduće subote. 

Izvor: FK Radnički 1923