SportFoto: SPD Radnički

Lider pregazio Nišavu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 19 02 2020

Košarkaši Radničkog uspešno su prebrodili gostovanje niškom Fair Playu u 18. kolu Druge lige Srbije. Iako oslabljeni neigranjem Raška Katića zbog povrede, izabranici Igora Todorovića su boljom igrom u drugom poluvremenu uspeli da savladaju za ovu priliku veoma motivisanog domaćina sa 92:83. 

Andreja Stevanović je sa 30 poena i 10 skokova bio ubedljivo najistaknutiji akter utakmice. Značajan doprinos pobedi kragujevačkog tima pružio je i Stefan Živanović sa 17 poena, dok je Ivan Nedeljković postigao poen manje.

U ekipi iz Niša prednjačili su Darko Rnić sa 17 poena i Miloš Stojanović, koji je brojci od 15 postignutih poena dodao i 10 skokova. Dvocifren u redovima domaćina bio je i nekadašnji plejmejker Radničkog Filip Luković sa 12 poena.

Bio je ovo peti uzastopni trijumf Kragujevčana, koji se nakon osamnaest odigranih kola i dalje „šepure“ na čelu tabele sa 34 osvojena boda.

Narednu utakmicu košarkaši Radničkog odigraće u nedelju, 23. februara, kada će u svom “Jezeru“ ugostiti dužnika iz prvog dela sezone, ekipu BKK Radnički.