SportFoto: FK Radnički 1923

Linta novi trener fudbalera Radničkog 1923

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 24 07 2020

Fudbalski klub Radnički 1923 rešio je pitanje novog šefa stručnog štaba, a izbor je pao na Aleksandra Lintu. Reč je o perspektivnom stručnjaku, želјnom afirmacije, koji će pokušati da odgovori visokim ambicijama kluba sa “Čika Dače” u nastupajućoj sezoni.

Linta je nakon petnaestogodišnjeg igračkog staža na Islandu, odlučio da se vrati u Srbiju i okuša se u trenerskim vodama.

Obavlјao je funkciju pomoćnog trenera u Voždovcu i Vojvodini, kao i lјublјanskoj Olimpiji, gde je nakon smene Ilije Stolice preuzeo rukovođenje prvim timom. Bio je to prvi i do sada jedini Lintin samostalni trenerski angažman, koji je i pored solidnih rezultata okončan nakon svega sedam utakmica.

Pre dolaska na “Čika Daču”, Linta je dve godine radio kao pomoćni trener u kazahstanskom Irtišu. Nakon što je klub iz Pavlodara zbog finansijskih problema bio prinuđen da istupi iz Premijer lige Kazahstana, Linta se vratio u Srbiju, gde su ga ubrzo kontaktirali čelnici Radničkog 1923 i ponudili mu upražnjeno mesto na klupi kragujevačkog prvoligaša.

Nema sumnje da je pred četrdesetčetvorogodišnjim stručnjakom veliki izazov, s obzirom na reputaciju i ambicije kluba sa “Čika Dače”, ali je on spreman da odgovori visokim očekivanjima navijača i opravda poverenje uprave.

Izvor: FK Radnički 1923