SportFoto: SPD Radnički

LŠ: Radnički savladao nemačkog šampiona na krilima Radulovića

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 30 11 2022

Vaterpolisti Radničkog pobedili su na svom bazenu ekipu Hanovera rezultatom 13:12, u drugom kolu Lige šampiona i pokazali da je remi sa Vuljagmenijem bio samo njihov loš dan.

Kragujevčani su naspram sebe imali iskusnog rivala, sačinjenog od velikog broja sadašnjih i bivših reprezentativaca sa ovih prostora, ali su potvrdili dobru formu sa turnira Jadranske lige.

Utakmica je bila puna preokreta. Radnički je pokazao bolju igru u prvom poluvremenu pa se na pauzu otišlo sa dva gola viška na kontu našeg predstavnika - (5:3). Ipak, Hanover nije imao nameru da se preda. Iskoristio je uspavanost domaćina na početku drugog dela susreta i približio se na samo dva gola zaostatka (9:7).

Kragujevčani nisu dozvolili da im se ponovi  scenario iz meča sa Vuljagmenijem, pa su ponovo pobegli na četiri gola "viška" krajem treće deonice (11:7). Gosti su sa tri pogotka u poslednja dva minuta uspeli samo da ublaže poraz.

Inače, Hanover je direktni konkurent Radničkom za plasman na "fajnal-ejt". 

Najviše pogodaka u ekipi Radničkog imao je Radulović, čak šest, dok su kod gostiju najviše golova dali Andrija Bašić četiri i Hrvoje Benić tri.

U trećem kolu Lige šampiona Radnički gostuje najtrofejnijem evropskom klubu i dvostrukom uzatsopnom šampionu, italijanskom Pro Reku, 13. decembra.

Izvor: SPD Radnički