Sport

Luka Milić po peti put trijumfovao na Trofeju Kragujevca u badmintonu

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 20 11 2019

Reprezentativac i član Badminton kluba “Novi Sad”, Luka Milić peti je uzastopni pobednik u muškoj konkurenciji 16. po redu turnira “Trofej Kragujevca”, održanog u hali “Jezero”, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Nina Bogdanović iz kruševačkih Zmajeva. Kragujevčani su na ovom takmičenju osvojili osam medalja. 

“Trofej Kragujevca u badmintonu”, 16. po redu, okupio je oko 80 takmičara iz 10 klubova, koji su se nadmetali u hali “Jezero”. Najbolji su bili Luka Milić iz BK “Novi Sad” i Nina Bogdanović iz BK “Zmajevi” iz Kruševca. 

Luka Milić je i peti uzastopni put pobednik A turnira u Kragujevcu. Član BK Novi Sad je u neizvesnom finalu XVI Trofeja grada Kragujevca u badmintonu pobedio svog reprezentativnog saigrača, Andriju Dodera iz BK Beograd. Bronzana odličja u muškom singlu osvojili su Borko Petrović iz BK Beograd i Ilija Pavlović iz BK Novi Sad.  

Veoma sam srećan zbog toga što sam ponovo uspeo da odbranim titulu u Kragujevcu. Na ovom mestu sam pre pet godina osvojio svoj prvi seniorski trofej i zbog toga sam posebno vezan za ovaj turnir. Uvek sa uživanjem i velikim samopouzdanjem odlazim u Kragujevac jer se tu osećam kao kod kuće”, kazao je Luka Milić.

Titulu u ženskom singlu u “Jezeru” izlila je Nina Bogdanović iz kruševačkih Zmajeva. Ona je u finalu savladala Anđelu Vitman iz BK Beograd i tako stigla do svog šampionskog prvenca u ženskom singlu na seniorskim A turnirima. Bronze u ovoj konkurenciji prigrabio je dvojac domaćih takmičarki, Anja Velemir i Minja Milovanović.

Uporedo sa A turnirom u Kragujevcu, održana su još dva turnira. Na 33. B turniru – Kragujevac 2019 u muškom dublu bez premca su bili Jovan Babajić iz BK Zmajevi i Milan Barbir iz BK Novi Sad, u ženskom dublu Maša Aleksić iz BK Pančevo i Marija Samardžija iz BK Dinamo, a u mešovitom dublu Petar Radojević i Sofija Dmitrović iz BK Clear. Aleksandru Anđelkoviću i Novici Brkiću iz BK Clear, Teodori Ilić i Milici Stamboliji iz BK Dinamo i Vukašinu i Mariji Hinić iz BK Beograd pripale su najviše počasti u muškom, ženskom, odnosno mešovitom dublu na 19. C turniru – Kragujevac 2019. 

Veoma smo zadovoljni organizacijom, a zahvaljujemo se svim takmičarima koji su se prijavili i pokazali da je turnir u Kragujevcu tradicionalno jedan od najomiljenijih među igračima u celom kalendaru. Čestitamo svim takmičarima na ostvarenim rezultatima i iskazanom fer-pleju i pozivamo ih da i sledeće godine budu naši gosti. Igrači iz Kragujevca su osvojili osam medalja, a žalimo samo što nisu bile malo sjajnije, mada je poput nepisanog pravila da smo dosta istrošeni prilikom pripreme događaja u Kragujevcu i da se to odrazi na takmičarske rezultate”, istakao je prvi čovek BK Ravens KG, Andreja Todorović.

“Trofej Kragujevca u badmintonu” organizovao je Badminton klub “Ravens KG” u saradnji sa Badminton savezom Srbije i uz podršku grada Kragujevca, Ministarstva omladine i sporta, kao i brojnih prijatelja kluba i medijskih pokrovitelja.