SportFoto: Printscreen - YouTube/RFK1923 TV

Luka Milunović pojačao “Radnički 1923” (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 02 02 2023

Fudbalski klub “Radnički 1923” predstavio je peto pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novi član osmoplasiranog tima Mozzart Bet Super lige je Luka Milunović, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i dugogodišnji internacionalac, koji na “Čika Daču” stiže iz grčke ekipe Niki Volis, čiji je dres nosio u proteklih šest meseci.

Tridesetogodišnji ofanzivac je najveći deo svoje karijere proveo izvan granica Srbije. Igrao je u Belgiji, Mađarskoj, Albaniji i Maleziji, a najduže se zadržao u Grčkoj, gde je nastupao za tri različita kluba. Od srpskih klubova Milunović je igrao za OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Voždovac i kruševački Napredak, a bio je i član mlade reprezentacije Srbije, za koju je odigrao 16 utakmica i postigao 5 pogodaka.

Novi adut Kragujevčana nije krio zadovoljstvo povratkom u srpski fudbal i dolaskom na “Čika Daču”, gde je već ranije imao priliku da igra i kako sam kaže uživa u sjajnoj atmosferi.

Drago mi je što ću ponovo imati priliku da igram u našoj ligi, koja je poslednjih godina dosta dobila na kvalitetu. Prelazak u Radnički 1923 vidim kao jednu vrstu iskoraka u svojoj karijeri. Imao sam priliku da igram u Kragujevcu, znam da je ovde uvek sjajna atmosfera i unapred se radujem što ću imati priliku da nastupam pred takvom publikom. Verujem da ću se brzo uklopiti u ekipu i da ću svojim igrama u prolećnom delu prvenstva opravdati očekivanja ljudi iz kluba”, poručio je Milunović, koji je sa šumadijskim superligašem oročio saradnju do kraja iduće sezone.

Mada su Kragujevčani dovođenjem četvorice novajlija pre odlaska na završni deo priprema u Antaliji praktično ispunili zacrtanu agentu kada je reč o pojačanjima u zimskom prelaznom roku, problemi sa virusom i povredama tokom boravka u Turskoj, kao i nešto slabiji rezultati u pripremnim utakmicama, naveli su sportski sektor “crvenih na pomisao o dopuni postojećeg igračkog kadra.

Istina je da nismo bili baš najzadovoljniji ostvarenim rezultatima u pripremnim utakmicama tokom boravka u Antaliji, zbog čega smo odlučili da dodatno pojačamo konkurenciju u ofanzivnom delu ekipe. Luka Milunović je igrač sa zavidnim domaćim i internacionalnim iskustvom koji može da pokrije nekoliko pozicija u timu, počev od levog krila, preko klasičnog napadača, pa sve do polušpica. Uvereni smo da će biti dobro pojačanje za naš tim u prolećnom delu šampionata” istakao je sportski direktor Radničkog 1923, Slavko Perović.

Dolaskom iskusnog ofanzivca kragujevački superligaš nije stavio tačku na zimski prelazni rok. Aktivno se radi na dovođenju još jednog mladog igrača koji bi pojačao konkurenciju na poziciji levog beka.

Mi smo još od početka sezone razmišljali o dovođenju još jednog mladog igrača na toj poziciji levog beka, da bismo po okončanju priprema u Antaliji krenuli u realizaciju posla. Odlučili smo se za Luku Malića, mladog i izuzetno perspektivnog fudbalera, koji je protekle polusezone bio standardan član prve postave sarajevskog Željezničara. On bi u toku današnjeg dana trebao da stigne u Kragujevac, tako da se nadam da ćemo sve formalnosti oko potpisivanja ugovora završiti do kraja ove sedmice”, dodaje Perović i otkriva da će mladi defanzivac potpisati ugovor na dve i po godine.

Ukoliko se sve formalnosti oko registracije novih igrača završe na vreme, i Milunović i Malić bi trebali da budu u konkurenciji za prolećnu premijeru “crvenih” protiv Voždovca u subotu na stadionu „Čika Dača“. 

Izvor: FK Radnički 1923