SportFoto: SPD Radnički

Lukić najbolji strelac Regionalne lige

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 08 03 2022

Vaterpolista Radničkog, Nikola Lukić, najbolji je strelac ligaškog dela upravo završene Regionalne lige.

Srpski reprezentativac postigao je 41 gol na 12 mečeva (3,4 po utakmici) i najbližem pratiocu, grčkom reprezentativcu iz redova Juga, Aleksandrosu Papanastasiuu, pobegao pet pogodaka (36). Treće mesto zauzeo je Luka Bukić iz splitskog Jadrana (34), a više od 30 golova postigao je samo još levoruki vaterpolista Dubrovčana, Maro Joković (31).

Top 10 upotpunili su Marin Dašić (Mladost) i Aleks Bouven (Partizan) sa po 29 pogodaka, te Dušan Mandić (Novi Beograd), Marin Vrdoljak (Mornar), Antun Goreta (Solaris) i Dušan Matković (Primorac) sa po 28.

Lukić je bio strelac za Radnički na svim mečevima, izuzev u duelu trećeg kola sa Crvenom zvezdom, kada je isključen na samom startu, a zanimljivo da je na svim ostalim utakmicama postizao tri i više gola, izuzev duela poslednjeg kola sa Šapcem (2). Najefikasniji bio je u utakmici sa Budvom, sa šest pogodaka, a po pet je dao splitskom i hercegnovskom Jadranu.

Nikolu je donekle pratio klupski drug Marko Radulović sa 23 golova, a dvocifreni u ekipi Radničkog bili su još Aleksa Ukropina (18), Nemanja Stanojević (17), Josip Vrlić (11) i Nikita Krug (10). U strelce su se upisali još Nebojša Toholj (9), Filip Janković, Luka Pljevančić (po 6), Miloš Ćuk, Uglješa Panić (po 5), Miloš Miličić (4) i Stefan Branković (1). 

Izvor: SPD Radnički