SportFoto: FK Radnički 1923

Lukić začarao mrežu

Autor: InfoKG
16:40 | Četvrtak, 24 03 2022

Ako je odbrana bila najranjiviji deo kragujevačkog tima tokom jesenjeg dela sezone, onda je ovog proleća njegov najjači adut. “Crveni” nisu primili gol na poslednjih pet utakmica, a velike zasluge za to idu na račun mladog čuvara mreže Ognjena Lukića, koji od početka prolećne polusezone brani u vrhunskoj formi.

Trebalo je Ognjenu vremena da se nakon silnih problema sa povredama, zbog kojih je propustio veći deo jesenje polusezone, ustali na golu kragujevačkog superligaša. Niz od pet uzastopnih utakmica bez primljenog gola samo je potvrdio nesporan kvalitet i ogroman potencijal mladog čuvara mreže Radničkog 1923 i omladinske reprezentacije Srbije, koji se ubraja među najperspektivnije golmane svog uzrasta u Srbiji.

U opisu posla svakog golmana je da sačuva svoju mrežu, tako da mi ovaj niz od pet vezanih utakmica bez primljenog gola svakako godi i podiže stepen samopouzdanja i sigurnosti. Moram pohvaliti i svoje saigrače iz zadnje linije, koji svoje defanzivne zadatke obavljaju besprekorno i time mi značajno pomažu da svoj deo posla odradim na najbolji mogući način”, konstatuje Lukić.

Mladi čuvar mreže je nakon sjajnih odbrana, naročito na utakmicama protiv Novog Pazara i Metalca, zaradio salvu pohvala na svoj račun, koje mu istina prijaju, ali ga i obavezuju da nastavi u istom ritmu.

Svakako da se osećam lepo kada naiđem na pozitivne reakcije i komentare, ali se trudim da ne “poletim” previše, već da sve te pohvale iskoristim kao neku vrstu inspiracije da još vrednije radim i treniram kako bih očuvao kontinuitet dobrih odbrana”, dodaje Lukić.

Nepobitna činjenica je da je dolazak Nenada Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba preporodio Kragujevčane, koji su nakon sumorne jesenje polusezone konačno dočekali bolje dane. Od “davljenika” koga su mnogi videli u nižem rangu takmičenja, Radnički 1923 je nakon serije od pet vezanih utakmica bez poraza na dobrom putu da stekne epitet hita prolećnog dela sezone i obezbedi opstanak u Super ligi Srbije.

Lalatović nam je dosta pomogao da nadomestimo taj manjak samopouzdanja usled serije loših rezultata u prethodnom delu sezone. Takođe, usadio je neophodnu čvrstinu i agresivnost ekipi, posebno u obavljanju defanzivnih zadataka, što je sve doprinelo rezultatskom boljitku. Mislim da smo sa jedanaest osvojenih bodova u poslednjih pet kola napravili veliki iskorak ka opstanku u ligi, iako smo svesni da još uvek nije ništa gotovo i da nam prava borba tek predstoji. Nadam se da ćemo ukoliko nastavimo ovakvim tempom uspeti da se domognemo našeg zajedničkog cilja i da ćemo se svi zajedno na kraju radovati ostanku u Super ligi”, zaključuje mladi golman kragujevačkog superligaša.

Izvor: FK Radnički 1923