SportFoto: SPD Radnički

“Maksimalac” odbojkaša Radničkog protiv Ribnice

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 25 02 2021

Znatno lakše nego što su to očekivali, odbojkaši kragujevačkog Radničkog došli su do trijumfa u susretu sa kraljevačkom Ribnicom. Kragujevčani su slavili sa maksimalnih 3:0 i tako napravili najbolju moguću uvertiru za predstojeći okršaj sa Kraljevčanima u finalu Kupa Srbije.

Da onaj ubedljiv trijumf nad Vojvodinom u polufinalu Kupa prošlog četvrtka nije bio samo trenutak inspiracije, učenici Dragana Kobiljskog potvrdili su pobedom nad kraljevačkom Ribnicom. Evidentno je da su Kragujevčani u velikom usponu forme, čemu u prilog govore i četiri uzastopna trijumfa, tri u prvenstvenim mečevima i jedan u Kupu Srbije.

Najistaknutiji pojedinci u novoj pobedi kragujevačkog tima bili su Aleksa Matić i Musa Kone sa po 15 osvojenih poena. Standardno dobar bio je i Srećko Ristić, koji je nanizao 11 poena, a vredi pomenuti i 7 osvojenih poena iskusnog Mirka Radevića, od toga 4 blokom.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u ekipi Ribnice bio je Ivan Todorović sa 12 osvojenih poena, a pratio ga je Žarko Ubiparip sa 9.

Kragujevčani su ovim trijumfom “smenili” Kraljevčane na trećoj poziciji superligaške tabele i primakli se drugoplasiranom Nišu na samo bod zaostatka.

Ligaški deo takmičenja u BPŠ Super ligi Srbije učenici Dragana Kobiljskog završavaju u subotu gostovanjem aktuelnom šampionu i lideru na tabeli, ekipi novosadske Vojvodine. 

Izvor: SPD Radnički