SportFoto: ilustracija

Međunarodni memorijalni turnir „Legende Radničkog“ – dvodnevni festival odbojke u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 09 09 2021

Međunarodni memorijalni odbojkaški turnir „Legende Radničkog“, posvećen prerano preminulim odbojkaškim asovima Aleksandru Gigoviću i Dejanu Brđoviću, održaće se 10. i 11. septembra u „SBB hali Jezero“. Na turniru će učestvovati četiri ekipe – zagrebačka Mladost, bugarski Hebar, novosadska Vojvodina i domaćin turnira, kragujevački Radnički.

Prošlo je šest godina od smrti proslavljenog odbojkaša i nekadašnjeg kapitena reprezentacije Jugoslavije Dejana Brđovića, odnosno četrnaest godina od kako je na pripremama univerzitetske selekcije Srbije u Ivanjici zauvek prestalo da kuca srce Aleksandra Gigovića-Gige. Predstojeći turnir u „SBB hali Jezero“ prilika je da se još jednom osveži uspomena na ova dva odbojkaška velikana, koji su ostavili neizbrisiv trag u odbojkaškom svetu i udarili temelje za procvat odbojke u gradu na Lepenici.

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja turnira, kada su nastupile samo ekipe iz Srbije, ovoga puta se na listi učesnika nalaze i klubovi iz Hrvatske i Bugarske.

Prošle godine smo u velikoj meri bili ograničeni uslovima pandemije, tako da nismo bili u mogućnosti da dovedemo ekipe iz inostranstva. Sada je već drugačija situacija, pa smo tako u prilici da ugostimo nekadašnjeg šampiona velike Jugoslavije, zagrebačku Mladost, i aktuelnog prvaka Bugarske, Hebar iz Pazardžika. Uz najtrofejniji srpski klub, novosadsku Vojvodinu, i našu ekipu, smatram da imamo zaista impozantnu listu učesnika ovogodišnjeg turnira, tako da će kragujevačka publika moći da uživa u vrhunskoj odbojci, ponosno ističe Vladimir Jekić, sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički. 

U prvoj utakmici turnira, u petak od 16 časova, snage će odmeriti novosadska Vojvodina i Mladost iz Zagreba. Isti dan, ali u večernjem terminu od 19 časova, odbojkaši Radničkog igraće protiv bugarskog Hebra.

Utakmice za plasman na programu su u subotu. Meč za treće mesto počinje u 16 časova, dok je veliko finale predviđeno za 19 časova. Po završetku finala biće upriličena svečana ceremonija dodele ekipnih i individualnih priznanja.

Predstojeći turnir u „SBB hali Jezero“ predstavlja ujedno i odličan test za odbojkaše Radničkog pred put u Tursku na turnir Balkanskog kupa.

Trener Kobiljski stalno insistira na što jačim utakmicama, tako da je ovaj turnir idealna prilika da se „izmerimo“ u mečevima  sa zaista kvalitetnim ekipama i steknemo jasniju sliku o trenutnoj formi našeg tima uoči nastupa na Balkanskom kupu, dodao je Jekić.

Ulaz na turnir biće slobodan, a od publike se očekuje da se ponaša u skladu sa važećim epidemiološkim merama.

SATNICA TURNIRA

Petak, 10. septembar                                                                                                

16:00 Vojvodina – Mladost
19:00  Radnički – Hebar

Subota, 11. septembar

16.00  Utakmica za treće mesto
19:00  Finale turnira

Izvor: SPD Radnički