Sport

Memorijalni odbojkaški turnir “Dejan Brđović“ u hali “Jezero”

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 05 09 2019

Memorijalni odbojkaški turnir “Dejan Brđović“, treći po redu, održaće se sutra i u subotu u hali “Jezero”, u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički. Na turniru, pored “Radničkog”, učestvuju još i  kraljevačka Ribnica, beogradska Crvena zvezda i makedonski Vardar. 

Utakmice se igraju u dva termina, od 17 i 19 časova. Prvog dana turnira od 17 časova sastaju se Crvena zvezda i Ribnica, a od 19 časova igraju Radnički i Vardar. 

Drugog dana na programu su mečevi za plasman. Za 17 časova predviđen je meč za treće mesto, a za 19 veliko finale, u kome će se sastati pobednici polufinalnih duela.

Pehari su obezbeđeni za tri najbolje plasirane ekipe na turniru, a sprecijalnu nagradu dobiće najbolji igrač turnira.

Podsetimo, legendarni odbojkaš Dejan Brđović iznenada je preminuo 21. decembra 2015. u 49. godini u svom stanu u Beogradu.

Rođen je 21. februara 1966. godine u Kraljevu. Nekadašnji je kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije za koju je odigrao 300 utakmica, a sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

U odbojkaškom klubu „Žiča“ napravio je prve odbojkaške korake. Karijeru je nastavio u Odbojkaškom klubu “Ribnica”, a u “Crvenu zvezdu” je prešao 1984. godine. Nastupao je za timove iz Grčke i Italije. Igračku karijeru je završio u dresu kragujevačkog “Radničkog” 2006. godine.

Brđović je trenersku karijeru započeo u “Radničkom” sa kojim je u sezoni 2006/07. osvojio prvo mesto u ligaškom delu šampionata i stigao do finala domaćeg plej-ofa i polufinala Kupa Srbije. Posle toga, bio je trener ženskih klubova “Asistela” iz Novare i “Baku Rabite” iz Azerbejdžana, a potom i trener ženskog odbojkaškog kluba “Vizura”.

Njegova deca, ćerka Aleksandra i sin Aleksa krenuli su njegovim stopama.