SportFoto: FK Radnički 1923

Metalac iskoristio brojčanu prednost - Lalatović: Poremetio nas je crveni karton Maksimovića (VIDEO)

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 23 05 2022

U utakmici bez većeg takmičarskog uloga, fudbaleri Radničkog 1923 su pred praznim tribinama stadiona “Čika Dača” poraženi od ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 1:2 (1:0). Kragujevčani su prvi došli do vođstva autogolom Jokovića, ali su u finišu prvog poluvremena ostali sa desetoricom igrača na terenu nakon što je Đorđe Maksimović zaradio direktan crveni karton, što su Milanovčani znali da iskoriste i golovima Krajišnika i Antonijevića došli su do preokreta i pobede.

Poslednji okršaj komšijskih rivala u superligaškoj konkurenciji imao je više prijateljski nego takmičarski karakter. Naime, i pre ovog kola znalo se da će Radnički 1923 u baraž za opstanak, a Metalac natrag u Prvu ligu Srbiju, pa su treneri oba tima, Nenad Lalatović i Milija Žižić, ovu utakmicu iskoristili da isprobaju igrače sa manjom minutažom u minulom delu sezone.

Šef struke Kragujevčana istakao je da njegovu ekipu sada očekuju dve sudbonosne utakmice u baražu i apelovao je na sve navijače Radničkog 1923 da shvate važnost trenutka i da masovnom podrškom sa tribina poguraju “crvene” do opstanka.

“Ko god da nam bude rival u baražu, naša je obaveza da probamo da pobedimo i ostanemo u Super ligi. Sigurno da su i IMT i Železničar kvalitetni timovi i da će nam biti teško bez obzira ko nam padne, ali verujem da ćemo uz pomoć naših navijača, koje ovim putem pozivam da u predstojeće dve utakmice u što većem broju pruže podršku ekipi, uspeti da ostvarimo naš zacrtani cilj“, podvukao je Lalatović.

Strateg Radničkog 1923 se dotakao i nedavnih medijskih spekulacija o njegovom prelasku u Borac iz Banjaluke.

“Ljudi treba da znaju da ja nisam potpisao nikakav predugovor sa Borcem iz Banjaluke. Tačno je da je bilo razgovora, ali sam jasno rekao da imam ugovor sa Radničkim do prvog juna i da do tada ne želim ništa da potpisujem. U međuvremenu planiram da popričam i sa ljudima iz Radničkog, da možda i sa njima pronađem zajednički jezik u vezi nastavka saradnje“, otkriva Lalatović.

Kragujevčani se sada pripremaju za predstojeće dve utakmice u baražu za opstanak, koje su na programu 25. i 29. maja.

Mada još uvek nije poznato ko će biti rival Kragujevčanima u ovom dvomeču, izvesno je da će četa Nenada Lalatovića gostovati u prvoj utakmici, a da će revanš odigrati pred svojim tribinama. 

Izvor: FK Radnički 1923