SportFoto: SPD Radnički

Milosavljević: Verujem u svoj tim i prolaz u drugo kolo

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 14 09 2022

Rukometaši Radničkog su na evropskom debiju stigli na pola puta do plasmana u sledeću rundu. Poraz u Pragu od velikana evropskog rukometa, ekipe Dukle od 31:29 im daje realnu šansu i nadu da u revanšu pred svojim navijačima mogu da načine taj završni korak. Analizu urađenog u prvom duelu i očekivanja pred drugi susret izneo je šefa stručnog štaba Žikice Milosavljevića, koji je na početku ocenio prvu rundu u Pragu.

Prvi duel je bio praktično debitantski za mnoge od nas i da nam je neko pre utakmice ponudio dva razlike minusa, sigurno bi prihvatili. Sjajno smo otvorili meč, u jednom trenutku smo imali 5 golova prednosti, no Dukla je sjajna i iskusna ekipa, koja je iskoristila neke naše nedostatke i greške. Drugo poluvreme je bilo neizvesno, razlika je išla do dva gola, međutim pred sam kraj smo platili danak neiskustvu i izgubili. Sve u svemu, prvi susret nije bio loš i pokušaćemo da otklonimo nedostatke do subotnjeg susreta.

Uočili ste prednosti i mane protivnika. Na čemu ćete insistirati u revanšu?

Videli smo njihove kvalitete i nedostatke i ideja mi je da promenimo jedan deo taktike u odnosu na taj meč u kome smo igrali agresivno i na veliki broj golova, no sad imamo aktivan rezultat i tu utakmicu kao reper. Doći će do jednog broja izmena u taktičkim varijantama koje ne želim da otkrivam i želja mi je da im od samog starta pokažemo da 2 razlike nije mnogo i nedostižno i da vrlo brzo nadoknadimo manjak iz Češke.

Kakve su vaše prognoze za konačan ishod, iako je to uvek nezahvalno?

Jeste uvek nezahvalno, ali sam lično zadovoljan kako su moji momci odigrali prvi meč, hrabro, agresivno i ispunili su taktičke zamisli. Ovako mlada ekipa, debitant na evropskoj sceni zasigurno donosi dozu treme pred revanš i druga stvar je što se nismo najbolje prilagodili na kriterijum suđenja. Biće mi drago da ponovimo partiju iz Praga, ali sa manjim brojem grešaka i sa pravim rešenjima u određenim situacijama i uz podršku navijača očekujem prolaz u narednu rundu. Za svaku ovakvu utakmicu puno stvari mora da se pogodi, ali ja verujem u svoj tim i u konačnu pobedu”, zaključio je šef struke Žikica Milosavljević.

Revanš meč je na programu u subotu 17.septembra u 19 časova. 

Izvor: SPD Radnički