SportFoto: kragujevac.rs

Na Aerodromu otvoren košarkaški teren posvećen Rašku Katiću

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 13 08 2021

U kragujevačkom naselju Aerodrom, mladi i rekreativci dobili su košarkaški teren sa profesionalnom podlogom – poklon kompanije Mozzart u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“. Teren je dobio ime po proslavljenom kragujevačkom košarkašu Rašku Katiću koji ga je u prisustvu velikog broja mladih sportista kluba „Radnički“ iz koga je potekao, građana i ljubitelja sporta svečano otvorio.

Zadovoljstvo je što mogu da otvorim jedan ovako prelep teren. Nisam rođen u naselju gde je teren podignut, ali sam rođen u gradu gde se on nalazi. Voleo bih da budem primer da nešto može malo i drugačije, bez savršenog talenta, idealnog pionirskog, kadetskog i juniorskog staža već sa puno truda, rada i volje. Voleo bih, da na ovom terenu klinci i koji nisu tako savršeno talentovani, ali imaju puno želje, naprave svoje prve korake i pokažu da i  poslednji mogu da budu prvi. Košarku nikada nisam osećao kao svoju profesiju veća kao igru i mišljenja sam da sva deca koju kreću ovim stopama, bez obzira na to da li su fudbaleri, košarkaši ili nešto drugo, sport shvate kao igru, a rezulati će sami doći”, poručio je Katić.

Košarkaški teren u Kragujevcu je 88. koji je komapnija Mozzart obnovila u okviru velike društveno odgovorno akcije „Sto terena za jednu igru“ sa ciljem da mladima vrati sport i deci obezbedi nova mesta za druženje i okupljanje.

Galerija slika