SportFoto: Privatna arhiva

Nevena Ignjatović među 20 najboljih u alpskoj kombinaciji

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 04 03 2020

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović, završila je sezonu kada je alpska kombinacija u pitanju. Dvadesetdevetogodišnja Kragujevčanka je u ovoj disciplini, završila kao 17. u generalnom plasmanu, osvojivši 29 bodova.

Ignjatovićeva je u januaru bila 20. u trci u austrijskom Altenmarktu, osvojivši 11 bodova, a prošlog vikenda, u švajcarskoj Kran Montani, završila je na 14. mestu, osvojivši 18 bodova. 

Najbolja u alpskoj kombinaciji za sezonu 2019/20 je Italijanka, Federika Brinjone sa osvojenih 1378 bodova. Druga u generalnom plasmanu je Švajcarka, Vendi Holdener, a treća Čehinja Ester Ledecki. 

Ovog vikenda je na programu bila alpska kombinacija u La Tuju. Trka se nije vozila zbog snega koji je napadao u toku noći. 

"Na veliku žalost u toku noći je palo puno snega i alpska kombinacija u La Tuju, ujedno poslednja planirana za ovu sezonu, je otkazana. Imala sam ogromnu želju da dam sve od sebe i napadnem visoke pozicije. Izvukla sam moj omiljeni broj, četvorku. Ovo je viša sila i jednostavno to je to. Završila sam na 17. poziciji u Svetskom kupu u ovoj disciplini. Svakako dobra pozicija za napad naredne godine, kada me očekuje i Svetsko prvenstvo u Kortini", rekla je Nevena. 

Svetski kup se nastavlja u tehničkim disciplinama u švedskom Areu. Potom sledi finale Svetsko kupa, gde će se takmičiti 25 najboljih skijašica.