Sport

Nikolić novi Ginisov rekorder, istrčao 55 maratona za 55 dana (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:23 | Četvrtak, 27 10 2016

Kragujevčanin Goran Nikolić danas je postavio novi Ginisov rekord, pošto je istrčao 55. maraton za 55 dana i stigao do krajnjeg odredišta, Budve.

Kragujevačkog slabovidog maratonca sve vreme dok je trčao maratone snimala je kamera, prema ustanovljenim ginisovim pravilima. Kada se komisiji snimci dostave kao dokaz i budu pregledani, Nikolić će dobiti zvanični sertifikat da je Ginisov rekorder.

Podsetimo, Zahvaljujući generalnom pokrovitelju “ROTARY District-u 2483” Nikolić je u obaranje Ginisovog rekorda krenuo 3. septembra sa ciljem da za 55 dana istrči isto toliko maratona. Ostvario je svoj cilj jer je dotrčao je do 55 gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nikolić je svakodnevno, za šest sati, prelazio maratonskih 42 kilometara i 196 metara.

Razlog zbog kog je krenuo u obaranje Ginisovg rekorda je taj što želi da na ovaj način animira ljude dobre volje da se prikupe sredstva, koja će transparentno biti uložena u nabavku sportske opreme i rekvizita za Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”.

Inače, Goran Nikolić je slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste.

Galerija slika