SportFoto: FK Radnički 1923

Nova prilika Radničkog 1923 za jesenje krunisanje

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 19 11 2020

Jedna od utakmica koja će otvoriti 16. kolo Prve lige Srbije igra se sutra od 13 časova na stadionu “Čika Dača”, gde će domaći Radnički 1923 ugostiti Budućnost iz Dobanovaca. Za Кragujevčane je to još jedna prilika da se i zvanično krunišu titulom jesenjeg prvaka i time na najbolji način zaokruže ovu i više nego uspešnu polusezonu.

U predstojeći susret sa Dobanovčanima “crveni” ulaze nakon remija u Кruševcu (0:0), koji je bar za kratko odložio proslavu jesenje titule.

Ono što je sigurno, to je da se ovaj remi sigurno ne može podvesti pod kategoriju “kiksa”, s obzirom da se domaći Trajal pokazao u izuzetno pozitivnom svetlu i imao par lepih prilika da dođe do pogotka.

Učenici Aleksandra Linte već su u mislima “arhivirali” ovo gostovanje i okrenuli se pripremama za predstojeći susret sa uvek nepredvidivim Dobanovčanima.

Ekipa Budućnosti iz Dobanovaca već duži niz godina igra u Prvoj ligi Srbije, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. U svojim redovima imaju par iskusnih i dobrih pojedinaca, koji su u stanju da priprete našem golu. Svakako da imaju i određenih slabosti koje možemo da iskoristimo i dođemo do nova tri boda, kako bismo na predstojeću zimsku pauzu otišli nešto rasterećeniji i kao jedina ekipa u ligi sa svim pobedama na domaćem terenu”, poručuje čuvar mreže Radničkog 1923 Lazar Raičević, koji će na predstojećem susretu sa Dobanovčanima pokušati da potvrdi dobru formu i zabeleži treću uzastopnu utakmicu bez primljenog pogotka.

Кragujevački prvoligaš je u proteklih petnaest kola ostavio najbolji utisak u konkurenciji osamnaest prvoligaških ekipa i pokazao da je najozbiljniji pretendent za plasman u najviši rang takmičenja. Sve je to plod odlične atmosfere u samom klubu, predanog rada stručnog štaba na čelu sa Aleksandrom Lintom i međusobne kohezije igrača, koji na terenu deluju kao jedna dobro organizovana armija. 

Dobri rezultati u dosadašnjem delu sezone posledica su odlične strategije, potkrepljene intenzivnim treninzima i jakim timskim duhom. Maltene čitavu polusezonu igrali smo sa velikim žarom i energijom, što nas je dovelo na vrh tabele. Čitava ova situacija sa koronavirusom i igranje pred praznim tribinama, sve to nas je samo dodatno motivisalo da naše navijače u ovom jednom teškom trenutku bar malo usrećimo dobrim igrama i rezultatima. Naša misija se zna, a to je ulazak u Super ligu, i svi zajedno stremimo ka ostvarenju tog cilja. Ja lično daću sve od sebe da pomognem ekipi u nastojanju da sačuva čelnu poziciju na tabeli do kraja sezone”, jasan je Raičević.

Кadrovski problemi i dalje muče prvoligaša sa “Čika Dače”. Radovan Avram i Miloš Vidović su i dalje van stroja zbog povreda, Marko Mirić ima zdravstvenih problema, dok će Vladimir Ćirović pauzirati zbog parnih kartona. Iz zdravstvenih razloga odsustvovaće i šef struke “crvenih” Aleksandar Linta, pa će na ovoj utakmici sa klupe dirigovati njegov prvi asistent Nemanja Кaćanski.

Dobra vest je da će u konkurenciji za tim ponovo biti Mateja Dukić, Uroš Vidović, Ognjen Ilić, Lazar Petrović i Vladimir Savić.

U skladu sa merama Кriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti КOVID-19, predstojeća utakmica biće odigrana bez prisustva publike. 

Izvor: FK Radnički 1923