Sport

Nove titule za “Ravens KG” u Beogradu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Utorak, 15 05 2018

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su tri medalje, dve zlatne i bronzanu na Juniorskom prvenstvu Srbije na Adi Ciganliji u Beogradu.  

U pojedinačnoj konkurenciji dečaka do 15 godina zlatom se okitio Aleksandar Jovičić, kome je najsjajnije odličje pripalo i u dublu sa klupskim kolegom Igorom Jovanovićem. Bronzanu medalju osvojio je Stefan Maksimović u singl konkurenciji dečaka do 11 godina. 

Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, ostaje žal jer znamo da naši takmičari mogu i više. Ovaj turnir smo iskoristili i za upoznavanje novog trenera iz Indonezije Gerry Febriagi sa realnim potencijalom naših najboljih juniora u takmičarskom okruženju, pa rezultate ove saradnje tek očekujemo u narednom periodu. Svakako, reč je o igraču i treneru iz jedne od najrazvijenijih nacija u ovom sportu, pa očekujemo dosta inovacija u radu sa našim igračima”, poručuju iz Badminton kluba “Ravens KG”.

Na Juniorskom prvenstvu Srbije u badmintonu učestvovalo je 60 takmičara iz cele Srrbije, a pored Jovičića, Jovanovića i Maksimovića, kragujevački klub su predstavljali i Jana Nedeljković, Luka Milić i Marta Ilić, ali nisu uspeli da se domognu medalja.

Uspeh na ovom takmičenju za članove Badminton kluba “Ravens KG” predstavlja podstrek za predstojeće turnire, a jedan od njih je "Serbian Youth International 2018”, koji će biti održan sredinom juna u Novom Sadu.

Galerija slika