SportFoto: SPD Radnički

Novosađanke bolje od Kragujevčanki za pola koša

Autor: InfoKG
15:30 | Četvrtak, 07 11 2019

Košarkašice Radničkog su posle velike drame u završnici poražene od vicešampiona države, ekipe 021 iz Novog Sada, u utakmici šestog kola Prve ženske lige Srbije, rezultatom 79:80

Iako oslabljene neigranjem Jelene Prvulović i Milene Marjanović, Kragujevčanke su pružile žestok otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Izabranice Nenada Milovanovića kontrolisale su rezultat sve do samog finiša susreta, kada im je ponestalo snage, što su gošće iz Novog Sada iskoristile da u dramatičnoj završnici trijumfuju sa pola koša prednosti.

Bojana Stevanović je sa 24 poena i 9 skokova bila najzapaženija u kragujevačkom sastavu. Pratile su je Snežana Čolić sa 18 poena (9 skokova, 6 asistencija), Vladana Vujisić sa 16 (7 asistencija, 6 skokova, 4 ukradene lopte) i Jovana Jeremić sa 13 poena.

U taboru pobednika, kao po običaju, prednjačila je najkorisnija igračica lige Jovana Adamović sa 23 poena i 16 skokova. Ana Ilić ubacila je 18 poena, Tamara Jokić 11, a Lara Radulović 10 poena.

Posle šest odigranih kola, Radnički ima polovičan skor 3-3 i zauzima mesto u sredini tabele.

Usled obaveza našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbiji nastavlja se 23. novembra, kada će Kragujevčanke gostovati beogradskom Partizanu.