SportFoto: SPD Radnički

Obeležen Svetosavski turnir u vanrednim okolnostima

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 02 02 2021

Rukometni klub Radnički je poslednje tri godine sa velikim uspehom organizovao Svetosavski turnir za igrače i igračice mlađih kategorija, koji je prošle godine poprimio i međunarodni karakter, a u domaćoj rukometnoj javnosti već neko vreme izaziva dozu poštovanja. Onemogućeni zdravstvenim stanjem da i ove godine podignu nivo na još veći stepenik, rukovodstvo i treneri omladinske škole kluba su osmislili originalan način kako da mlađim generacijama daju mogućnost da iskažu svoj rukometni potencijal.

Ugostili smo ekipu RK Smederevo u muškoj kategoriji mini rukometa, M12 i M16, kao i ekipu Mladog radnika iz Radinca u kategoriji devojčica mini rukomet, Ž12 i Ž16. Druženja ovakvog karaktera treba intezivirati u korist dece, rukometa i sporta uopšte. Posebno raduje činjenica da mlađe kategorije RK Radnički napreduju, predstavljajući glavnu i neiscrpnu bazu za budućnost nasih prvih timova”, reči su jednog od organizatora i rukovodioca ženske sekcije kluba Marije Lojpur.

Usled epidemiološke situacije koja je zadesila našu zemlju i čitav svet nismo bili u mogućnosti da održimo 4. Svetosavski turnir u organizaciji našeg društva. Kako bismo nastavili tradiciju i obeležili 27. januar, ove godine smo za najmlađe članove kluba organizovali po jednu utakmicu u svim kategorijama kako bismo im pružili pre svega druženje sa vršnjacima i povratili takmičarski i timski duh na terenu. Susreti su organizovani i odigrani u skladu sa važećim pravilima organizacije utakmice u vanrednim okolnostima. Za trenere ekipa rezultat ovih mečeva je bio u drugom planu, a mladi rukometaši i rukometašice su se nadmudrivali sa svojim vršnjacima na terenu sa osmehom. 

Izvor: SPD Radnički

Galerija slika