SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši nisu uspeli da se osvete Nišlijama

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 16 02 2020

Odbojkaši Radničkog nisu uspeli da se revanširaju ekipi Niša za poraz u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga. Predvođen nezaustavljivim Numorijem Keitom, tim sa juga Srbije je po drugi put u ovoj sezoni bio uspešniji od Kragujevčana, ovoga puta na parketu hale Jezero pri rezultatu 3:1.

Gosti iz Niša imali su razloga za zadovoljstvo. Nadigrali su još jednog kvalitetnog rivala, i to u gostima, i ujedno napravili odličnu uvertiru za predstojeću mini-ligu.

- Bila je ovo vrlo zanimljiva utakmica sa dosta uspona i padova. Mi smo u četvrtom setu gubili sa sedam poena razlike, ali nismo psihički pali, borili smo se i ispoštovali savete našeg trenera, tako da smo uspeli da ovaj regularni deo sezone zatvorimo pobedom. Sada nas očekuje mini-liga, u kojoj nas mnogi svrstavaju u red favorita, ali se mi time ne opterećujemo, već idemo korak po korak, pa ćemo videti gde ćemo stići – ocenio je Nemanja Čubrilo.

Trener Nišlija Dragan Svetozarević posebno je zadovoljan činjenicom što je njegova ekipa, i pored ogromnog zaostatka u četvrtom setu, pokazala karakter i uspela da dođe do preokreta i pobede.

- Lepa utakmica u kojoj su obe ekipe imale visok procenat realizacije napada, naročito u prva dva seta. Radnički je iskoristio neke naše greške, pre svega na servisu, da se vrati u igru i preuzme kontrolu na početku četvrtog seta. Mislim da je nešto najbolje što smo na ovoj utakmici uradili, to što smo uspeli da sustignemo taj veliki zaostatak u četvrtom setu. Mojim momcima svaka čast na tome što su nakon utakmice sa Vojvodinom u Kupu Srbije i prvenstvenog duela sa Spartakom u ponedeljak smogli snage da zabeleže pobedu na jednom ovako teškom gostovanju – ponosan je na svoju ekipu Svetozarević.

I pored velike borbe odbojkaši Radničkog nisu pronašli ključ za pobedu nad izuzetno kvalitetnom ekipom Niša, koja je po drugi put ove sezone „uzela meru“ Kragujevčanima.

- Dobro smo selektirali rivala uoči ove utakmice. Znali smo da ekipa Niša zaista ima veliki individualni i ekipni kvalitet i da će nam biti veoma teško da im pariramo. Na kraju su nijanse odlučile o pobedniku. Svesni smo da nam se na poslednjih par utakmica dešavaju padovi u igri, kao što je to bio slučaj i večeras u četvrtom setu. To je nešto što moramo definitivno da promenimo u nastavku sezone. Na nama je da ovaj poraz ostavimo iza sebe i da se sada maksimalno fokusiramo na mini-ligu – konstatuje Dušan Lopar, srednji bloker kragujevačkog tima.

Dragan Kobiljski je teško doživeo večerašnji poraz, ali i pored toga smatra da je njegova ekipa pokazala da ima kapacitet za visoke domete.

- Mislim da je ovo naša najbolja utakmica kada je u pitanju kvalitet igre, mada je rezultat izostao, a on je ipak najvažniji. Loše smo otvorili utakmicu i izgubili prvi set, da bi tek u drugom došli do neke naše prepoznatljive igre. U trećem i četvrtom setu nismo imali dovoljno mirnoće u ključnim momentima, za razliku od ekipe Niša koja je pokazala veliku hrabrost kada je to bilo najpotrebnije. Mislim da upravo tu leži ključ njihove pobede. U svakom slučaju, ja sam nakon ove utakmice još više ubeđen u to da će ova ekipa Radničkog uspeti da napravi dobar rezultat ove sezone – kategoričan je trener Radničkog.

Radnički je regularni deo sezone u BPŠ Super ligi Srbije okončao na šestoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, koje prenosi u narednu fazu takmičenja mini-ligu, kroz koju će se šest najbolje plasiranih klubova boriti za plasman u plej-of.

Pored Radničkog i Niša, to su još i aktuelni šampion Vojvodina NS Seme, Partizan, Mladi radnik i Spartak iz Subotice.

Izvor: SPD Radnički