SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši “Radničkog” dobili novog trenera, ali i pojačanje (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Petak, 17 05 2019

Odbojkaški klub “Radnički” dobio je novog trenera, Ivana Blagojevića, a ekipa je pojačana i sa korektorom Vladimirom Jekićem. Iz uprave kragujevačkog kluba poručuju da su na ovaj način otpočeli proces formiranja ekipe i dovođenja novih pojačanja u prelaznom roku. Odbojkaši Radničkog od avgusta počinju sa pripremama za novu sezonu u Super ligi Srbije, koja startuje sredinom oktobra. 

Novi trener Radničkog, Ivan Blagojević prošao je sve mlađe selekcije Mladog radnika kao igrač, a trenersku karijeru je započeo u Kostolcu sa mlađim kategrijama. Bio je pomoćni trener u prvom timu Mladog radnika u Super ligi, prvi trener Rudara iz Kostolca, a radio je kao trener i u Libanu. Sa reprezentacijom Iraka osvojio je prvo mesto u AVC Challenge Cupu Šri Lanke 2018., što je najveći uspeh u istoriji muške odbojke ove reprezentacije. Blagojević kaže da su ga nekadašnji uspesi Odbojkaškog kluba “Radnički” privukli da dođe u naš grad i trenira kragujevački tim. Dodaje i da je prezadovoljan uslovima za treniranje.   

Poznajem Radnički, dugo godina sam pratio ovaj klub, još dok ga je zanimalo samo osvajanje trofeja, kada je bio u vrhu tabele, kada se ovde radilo jako kvalitetno. To me je i privuklo da dođem u Radnički. Direktor kluba mi je predočio da je cilj da budemo u samom vrhu tabele i mislim da je krenulo sve kako treba. Dogovorili smo par pojačanja, prezadovljan sam i više je od onoga što sam očekivao, tako da imamo sve uslove i kapaciteta da ostvarimo taj cilj. Radi se na dovođenju još nekih pojačanja. Za sada je sastavljeno oko 50 odsto ekipe, pa nam fali još toliko da je kompletiramo. U pregovorima smo sa kvalitetnim igračima, a trenutno je pri kraju ugovor sa dizačem iz Španije, srpskog porekla, koji je nastupao u Ligi šampiona. Imali smo sreće na putu potražnje igrača da nam se nađe Vladimir Jekić sa velikim iskustvom i bogatom biografijom. Ostaje nam da u naredna dva do tri meseca kompletiramo ekipu”, izjavio je novi trener OK “Randički”, Ivan Blagojević. 

Korektor Vladimir Jekić, inače rođeni Kragujevčanin, sa ekipom Vojvodine je osvojio titulu u Super ligi Srbije, nastupao je za grčki Panelinios i Bolivar iz Argentine. Igrao je i za klubove Ujedinjenih Arapksih Emirata, a u Turskoj je igrao za klubove: Maliye, Cankaya i Jeopark Kula. 

Malo je čudo što tek sad nastupam za Radnički, ali bez obzira na našu obostranu želju svih ovih godina putevi su nam se nekako mimoilazili, ali konačno se taj transfer realizovao i srećan sam što ću konačno nastupati za klub koji je iz mog grada. Očekivanja su nam velika. Što se tiče igrača koji su već ovde, tu ima par iskusnih momaka koji će svojim iskustvom pomoći drugim mlađim perspektivnim odbojkašima da uz nas i sa dolazećim pojačanjima kvalitetom dovedemo klub do nekih većih rezultata”, rekao je odbojkaš Vladimir Jekić. 

Sportski direktor OK “Radnički”, Dušan Vulović naglasio je da je uprava kluba sa novim trenerom i korektorom brzo našla zajednički jezik i dogovorila saradnju. Napominje i da je klub stabilizovan u svakom smislu i spreman za nove pobede. 

Protekle dve godine iskoristili smo da stabilizujemo klub finansijski i da poboljšamo same uslove za treninge seniorske ekipe, ali i mlađih selekcija. Trenutno smo došli na neki nivo da možemo da se umešamo u sam vrh srpske odbojke, gde je Radničkom mesto uvek i bilo”, rekao je sportski direktor OK “Radnički”, Dušan Vulović. 

Odbojkaši Radničkog od avgusta počinju sa pripremama za novu sezonu u Super ligi Srbije, koja startuje sredinom oktobra. Podsetimo, Odbojkaški klub Radnički se već 16 godina takmiči u najelitnijem rangu u domaćem prvenstvu, a prošlu sezonu je završio plasmanom na petoj poziciji u Super ligi.