SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog dočekuju Kraljevčane

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 19 12 2019

Priliku da prekinu niz od tri uzastopna poraza u Super ligi Srbije, odbojkaši Radničkog imaće sutra od 18 časova, kada će pred svojim simpatizerima u hali “Jezero” ugostiti kraljevačku Ribnicu, u meču 12. kola. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Iza Kragujevčana su tri izuzetno teška gostovanja sa kojih su uspeli da donesu samo jedan bod. Sigurno da je bodovni saldo mogao biti i znatno bolji, ali ne treba smetnuti sa uma da je liga ove sezone jako kvalitetna i ujednačena, te da svako svakog može da dobije.

Zbog toga nema razloga za paniku, a svakako da će se učenici Ivana Blagojevićaveć u predstojećem susretu sa kraljevačkom Ribnicom svojski potruditi da poprave utisak i obraduju svoje simpatizere pobedom.

Kraljevčani su u dosadašnjem delu sezone uspeli da zabeleže svega tri pobede, pa je jasno da se radi o ekipi koja se više brine za opstanak u ligi, nego što ima aspiracija prema gornjem delu tabele. Poput Radničkog, i ekipa Ribnice je vezala nekoliko poraza u nizu, pa u sličnom raspoloženju dočekuje predstojeći susret.

Kragujevčani su lako izašli na kraj sa komšijskim rivalom u prvom ovosezonskom odmeravanju snagana parketu kraljevačke Hale sportova (3:1), pa se sa razlogom nadaju pozitivnom ishodu i pred svojom publikom u „Jezeru“.

Posle tri uzastopna gostovanja na kojima smo poraženi, u petak, u našoj hali, dočekujemo ekipu Ribnice. U ovaj meč ulazimo sa ulogom favorita, koju ćemo, nadam se, opravdati na terenu i osvojiti značajne bodove, a pre svega prekinuti niz poraza. Pozvao bih ovom prilikom naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku u predstojećem susretu, poručio je Milan Krstić, srednji bloker kragujevačkog tima.

Sigurno da bi trijumf nad kraljevačkim „musketarima“ predstavljao idealnu uvertiru za prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine, koji odbojkaše Radničkog očekuje u ponedeljak, takođe na parketu hale “Jezero”.