SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog eliminisani iz Kupa Srbije od novosadske Vojvodine

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 13 01 2020

Odbojkaši Radničkog okončali su učešće u Kupu Srbije ove sezone, nakon što su u revanš meču četvrtfinala eliminisani od novosadske Vojvodine. Aktuelni šampion Srbije i učesnik Lige šampiona slavio je na parketu SPC „Vojvodina“ sa 3:2, čime je anulirao zaostatak iz prvog meča u hali “Jezero” i zahvaljujući boljem poen količniku prošao u polufinale.

Malo je nedostajalo da Kragujevčani izbace Novosađane iz najmasovnijeg klupskog takmičenja u zemlji. Na kraju je presudan bio odnos u osvojenim poenima iz oba meča, koji je bio na strani čete Siniše Gavrančića. U svakom slučaju, Radnički je u ovom dvomeču pokazao da bez problema može da „stane na crtu“ najboljoj ekipi u zemlji i bude joj ravnopravan rival.

Kragujevčanin Aleksandar Blagojević bio je izuzetno raspoložen u susretu sa svojim bivšim klubom, osvojivši 21 poen. Pratili su ga Pavle Perić i Nemanja Mašulović sa po 16 poena.

U ekipi Radničkog istakao se kapiten Vladimir Jekić sa 29 poena, Nikola Goić je zastao na 11, a Srećko Ristić na 10 osvojenih poena.

Treba reći da je za kragujevački tim na ovom meču debitovao srednji bloker Dušan Lopar. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Srbije, koji je u karijeri nastupao za beogradski Partizan, Novi Pazar, ekipu VA-014, francuski ASON i grčku Kifisiju, a proteklu polusezonuproveo je kao član Odbojkaškog kluba Niš.

Vojvodina će se tako sa ekipom Niša boriti za plasman u finale Kupa Srbije, dok Kragujevčani sada u potpunosti mogu da se fokusiraju na obaveze u BPŠ Super ligi Srbije.

Zanimljivo je da će Vojvodina i Radnički već u sredu, 15. januara, ponovo odmeriti snage na istom mestu, ovoga puta u prvenstvenom duelu.