SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog poraženi od šampiona

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 21 01 2023

Odbojkaši Radničkog poraženi su na gostovanju braniocu titule novosadskoj Vojvodini u uvodnoj utakmici 13. kola BPŠ Superlige Srbije sa maksimalnih 3:0 u setovima – 25:23, 25:18, 25:18.

Nisu izabranici trenera Alekse Brđovića uspeli da pariraju izuzetno raspoloženom i silno motivisanom šampionu Srbije, koji se uspešno revanširao Kragujevčanima za poraz u hali Jezero na samom startu sezone. Bila je ovo prva utakmica koju su Šumadinci odigrali sa novim dizačem, iskusnim Mariom Medanom, koji je nedavno stigao u kragujevački klub kao alternativa povređenom Nikoli Petroviću.

Izuzev uvodnog seta, koji je doneo nešto veću rezultatsku neizvesnost, ostatak meča protekao je u apsolutnoj dominaciji novosadskog tima, koji je bio uspešniji od Kragujevčana u svim parametrima igre. Posebno zabrinjava podatak da ekipa trenera Alekse Brđovića nije uspela da osvoji niti jedan poen blokom (Vojvodina je upisala osam), kao i da prijem servisa nije bio na nivou iz nekih prethodnih utakmica.

Najbolji u redovima Vojvodine bio je Radoslav Parapunov koji je bio prosto nezaustavljiv za Kragujevčane. Meč je završio sa 20 osvojenih poena, od toga 4 blokom.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u ekipi Radničkog bio je kapiten Aleksandar Blagojević sa 12 osvojenih poena.

Bio je ovo peti poraz odbojkaša Radničkog u sezoni, a drugi u poslednja tri prvenstvena kola.

Kragujevčani će narednog vikenda u hali Jezero ugostiti Crvenu zvezdu, što predstavlja idealnu priliku za povratak na pobednički kolosek, ali i revanš beogradskim crveno-belima za poraz u prvom međusobnom odmeravanju snaga u ovoj sezoni.

Izvor: SPD Radnički