SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog slavili u Kraljevu

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 21 10 2019

Odbojkaši Radničkog upisali su i treću uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije, pošto su u utakmici trećeg kola savladali kraljevačku Ribnicu u gostima sa 3:1.

Četa Ivana Blagojevića odigrala je još jedan jako dobar meč sa visokim procentom realizacije napada (60 odsto). Izuzev drugog seta koji je pripao Kraljevčanima, utakmica je protekla u potpunoj kontroli kragujevačkog tima.

Početak prvog seta pripao je ekipi Radničkog, ali je Ribnica uspela da podigne intezitet igre u odbrani i dođe do preokreta (10:11). Međutim, Kragujevčani su brzo vratili vođstvo u svoje okvire i predvođeni kapitenom Jekićem uspešno priveli ovaj set kraju – 25:22.

U drugom setu domaćin je poboljšao prijem i smanjio broj grešaka, pa je i pored konstantnog zaostatka tokom većeg dela ovog perioda, uspeo da u finišu načini preokret i dođe do izjednačenja u setovima – 22:25 (1:1).

Treća deonica protekla je u potpunoj kontroli ekipe Radničkog. Razlika je rasla iz minuta u minut, u par navrata preteći da premaši jednocifrene okvire. Na kraju je bilo 25:18 za Kragujevčane, koji su tako došli nadomak željenog trijumfa.

Početak četvrtog seta obeležili su ubojiti servisi odbojkaša Radničkog za vođstvo od 6:1. Ipak, i gosti su imali svog aduta sa servis linije u liku iskusnog Mirka Radevića, pa su vrlo brzo došli do izjednačenja (6:6). Po povratku sa tehničkog tajm-auta, Kragujevčani polako počinju da penju razliku i „lome“ protivnika, koji je očajnički pokušavao da ostane u igri, ali uzalud. Radnički je dobio ovaj set sa 25:21, a samim tim i borbu u kraljevačkoj „Hali sportova“.

Kapiten Radničkog Vladimir Jekić pružio je još jednu izvanrednu partiju sa 26 osvojenih poena, uz nezanemarljivu podršku Nemanje Stevanovića sa 15 i Srećka Ristića sa 13 poena.

U taboru domaćina istakli su se Radević sa 17 i Skakić sa 15 poena.    

Ovom pobedom, trećom u nizu, odbojkaši Radničkog su „zacementirali“ mesto u samom vrhu tabele sa osam osvojenih bodova.

Kragujevčane u sredu očekuje meč osmine finala Kupa Srbije protiv doskorašnjeg superligaša, ekipe VA 014 Bauwesen iz Valjeva, a potom u „Jezero“ stiže šampion Srbije novosadska Vojvodina, u okviru 4. kola Super lige Srbije.