SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog u završnici plej-ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 10 03 2021

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog su posle velike borbe na parketu “Jezera” uspeli da savladaju ekipu subotičkog Spartaka u trećoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Super lige Srbije, rezultatom 3:1, pa će se tako nakon punih sedam godina pauze ponovo naći u samoj završnici nacionalnog šampionata.

Kragujevčani su ovom pobedom i plasmanom u polufinale plej-ofa na najlepši mogući način čestitali 32. rođendan svojim vernim navijačima „Crvenim đavolima“, koji su nažalost zbog trenutne epidemiološke situacije u državi ovoga puta bili sprečeni da podrškom sa tribina “Jezera” svojim ljubimcima olakšaju put do pobede na ovoj važnoj utakmici.

Iskusni primač servisa Radničkog Srećko Ristić bio je najefikasniji u redovima pobedničkog tima sa 17 osvojenih poena. Pratili su ga kapiten Irfan Hamzagić sa 14, Mirko Radević sa 11 i Musa Kone sa 10 poena.

U ekipi iz Subotice ponovo je najraspoloženiji za igru bio Nemanja Jungić sa 17 poena, a sledili su ga mladi korektor Dušan Nikolić sa 11 i Davide Kovač sa 9 osvojenih poena.

Organizator igre Radničkog Nikola Petrović ističe da je njegova ekipa u ovaj meč ušla sa dobrom energijom, koju je na kraju uspela da pretoči u konačan trijumf.

Znali smo da će ovo biti izuzetno težak meč. Imali smo možda priliku da i nešto ranije rešimo ovu utakmicu u svoju korist, ali sve u svemu najvažnije je što smo osigurali plasman u polufinale plej-ofa, što je već samo po sebi veliki uspeh za ovaj klub, koji već duži niz godina nije uspevao da se domogne same završnice prvenstva”, konstatovao je Petrović.

Kapiten Radničkog Irfan Hamzagić slaže se sa konstatacijom da je plasman u polufinale plej-ofa veliki uspeh za njegovu ekipu, ali isto tako upozorava da je potrebno što pre stišati euforiju, s obzirom da Kragujevčane već u nedelju očekuje odlučujuća bitka za trofej u Kupu Srbije.

Očekivali smo pobedu, ali smo znali da će biti izuzetno teško doći do nje. Spartak je još jednom pokazao da je jedna izuzetno borbena ekipa, protiv koje je jako teško doći do poena. Imali smo tu sreću da se ova „majstorica“ igrala na našem parketu, što nam je u velikoj meri olakšalo put ka trijumfu. Naravno da smo presrećni ovom pobedom i plasmanom u polufinale plej-ofa, ali moramo da se potrudimo da što pre stišamo euforiju, s obzirom na to da nas već u nedelju očekuje finalni meč Kupa Srbije protiv Ribnice”, napominje Hamzagić.

Kragujevčani će u polufinalu plej-ofa igrati sa pobednikom četvrtfinalne serije između Vojvodine NS seme i Crvene zvezde, koja zbog novih problema sa Covidom-19 u redovima beogradskih „crveno-belih“ još uvek nije startovala.

Poput četvrtfinala, i polufinale plej-ofa igra se na dva dobijena meča, a planirani termini utakmica su 21. i 24. mart, dok bi se eventualni treći susret igrao 27. marta na parketu bolje plasirane ekipe u ligaškom delu takmičenja. 

Izvor: SPD Radnički