SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši "Vojvodine" pobednici memorijalnog turnira „Legende Radničkog“, Kragujevčani drugi

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 12 09 2021

Odbojkaši srpskog šampiona Vojvodine osvojili su prvo mesto na memorijalnom turniru „Legende Radničkog“, koji je prethodna dva dana igran na parketu kragujevačkog „SBB Jezera“. Novosađani su u finalu posle preokreta uspeli da savladaju domaći Radnički rezultatom 3:1 (19:25, 25:18, 25:15, 25:16), dok je u utakmici za treće mesto bugarski šampion Hebar bio uspešniji od zagrebačke Mladosti, takođe sa 3:1 u setovima (25:22, 15:25, 25:23, 25:22).

Vojvodina je tokom čitavog turnira prikazala visok kvalitet igre i zasluženo je osvojila prvo mesto sa samo jednim izgubljenim setom. Trijumf na ovako kvalitetnom turniru svakako godi srpskom šampionu, koji u novu sezonu ulazi sa dosta promena u igračkom kadru, ali i sa standardno visokim takmičarskim pretenzijama.

Uvek je lepo trijumfovati, posebno na gostujućem terenu. Turnir je bio jako dobro organizovan, sve ekipe učesnice su dale svoj maksimum, a na kraju smo eto mi izašli kao krajnji pobednici, što mi je izuzetno drago. S obzirom da imamo dosta novih igrača u ekipi, potrebno nam je određeno vreme da se svi zajedno uigramo, ali verujem da ćemo spremno dočekati početak nove sezone, poručio je mladi odbojkaš Vojvodine Lazar Bajandić.

Strateg novosadskog tima Slobodan Boškan ističe da je za njegovu ekipu velika čast što je imala priliku da učestvuje na ovom prestižnom turniru koji se igra u znak sećanja na dvojicu velikih odbojkaških asova Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića-Gigu.

Veoma sam srećan i ponosan što smo osvojili ovaj zaista sjajno organizovan i kvalitetan turnir. Što se tiče samog finala protiv Radničkog, zadovoljan sam kako je ekipa reagovala nakon nešto slabije igre u prvom setu. Činjenica je da mi u odnosu na prošlu sezonu imamo čak šestoricu novih igrača i da još uvek nismo u potpunosti uigrani. Svesni smo da je do početka nove sezone ostalo još jako malo vremena, ali ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ekipa do tada uđe u pravi takmičarski ritam, izjavio je Boškan.

Radnički je posle iscrpljujućih pet setova protiv bugarskog šampiona Hebra imao snage za samo jedan set u duelu sa Novosađanima. Zamor materijala je učinio svoje, pa su Kragujevčani nakon obećavajućeg početka utakmice prilično lako prepustili naredna tri seta svom protivniku.

I pored poraza u finalu, u Radničkom su zadovoljni učešćem na ovom turniru, koji im je poslužio kao neka vrsta generalne probe pred put u Ankaru na turnir Balkanskog kupa.

Zadovoljan sam kako smo odigrali ovaj turnir. Bila je ovo dobra provera za sve ono što nas očekuje u narednom periodu. Imali smo priliku da proverimo mogućnosti većine igrača i neke stvari su sada znatno jasnije. Nastavljamo dalje i pripremamo se za predstojeće izazove, prokomentarisao je Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.

Kapiten Radničkog Aleksa Matić, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, takođe je pun pozitivnih utisaka nakon dvodnevnog festivala odbojke u „SBB Jezeru“.

Dobar i kvalitetan turnir za nas, koji će nam dosta značiti pred put u Tursku. Polako podižemo formu, ima tu još par elemenata igre koje moramo da popravimo, ali sve u svemu stvari idu u željenom pravcu i mislim da je pred nama dobar period, ne krije optimizam mladi korektor Kragujevčana.

Po završetku finala upriličena je ceremonija dodele ekipnih i individualnih priznanja, čime je spuštena zavesa na ovogodišnje izdanje turnira.

Rezultati drugog dana memorijalnog turnira „Legende Radničkog“

Meč za treće mesto:  Mladost – Hebar  1:3 (22:25, 25:15, 23:25, 22:25)
Finale:  Vojvodina – Radnički  3:1 (19:25, 25:18, 25:15, 25:16)

Izvor: SPD Radnički