Sport

Održan Memorijalni turnir “Aleksandar Sale Marković“, prikupljan novac za Mlađanovo lečenje

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Ponedeljak, 08 10 2018

Memorijalni turnir “Aleksandar Sale Marković“, prvi po redu, u organizaciji Srpskog tima za izazove, kragujevačkih udruženja i sportskih klubova osoba sa invaliditetom, održan je tokom vikenda u dvorani “Gordana Goca Bogojević“, u znak sećanja na mladog Kragujevčanina koji je iznenada preminuo pre nekoliko meseci. Turnir je bio humanitarnog karaktera, a prikupljala su se sredstva za za lečenje šesnaestogodišnjeg Mlađana Jovičinca, Kragujevčanina koji je trenirao fudbal u “Radničkom“, a trenutno živi u Beogradu.

Pored lokalne samouprave, u organizaciju turnira uključila su se brojna udruženja iz Kragujevca, sa istom idejom, da pokažu snagu i humanost koju je Aleksandar nesebično širio oko sebe. Prave vrednosti i humana dela jedne lokalne sredine realizuju se i kroz ovakve manifestacije, rečeno je na otvaranju turnira.

Na turniru je učetvovalo više od 200 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Crne Gore u nekoliko sportskih disciplina: sedećoj odbojci, stonom tenisu, dizanju tegova, boćanju, šahu i pikadu. Pored sportskog i kulturno-zabavnog programa, turnir ima i edukativne sadržaje kroz promociju prava osoba sa invaliditetom i predavanja o zdravom načinu života i zdravoj ishrani.  

Želja organizatora je da memorijalni turnir “Aleksandar Sale Marković“ postane tradicionalan. "Sale je bio neko koga smo svi mi voleli, bio je omiljen u društvu i uvek spreman da pomogne. Naša ideja je da kroz ovaj turnir njegov lik ostane upamćen", kazao je ovom prilikom Aleksandar Andrić, član Srpskog tima za izazove. 

Za najuspešnije takmičare obezbeđeni su pehari i medalje, a članovi Aleksandrove porodice uručili su zahvalnice učesnicima turnira.

Ovom prilikom prikupljan je novac za lečenje šesnaestogodišnjeg Mlađana Jovičinca, Kragujevčanina koji je trenirao fudbal u “Radničkom“, a trenutno živi u Beogradu.