SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Održan prvi Memorijalni turnir „Da se ne zaborave – 2024“ (FOTO)

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 23 06 2024

U Hali Jezero, juče je održan prvi Memorijalni turnir „Da se ne zaborave – 2024“ posvećen svim žrtvama ratnih dejstava 90-ih godina prošlog veka za odbranu srpskog naroda. 

Turnir u kome su se ekipe takmičile u dve discipline, malom fudbalu i streljaštvu, organizovali su Udruženje građana Veterani Vojne policije Srbije, Savez učesnika narodnooslobodilačkih ratova Srbije i Udruženje Vetrena Posebnih jedinica Policije, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, koji je otvorio član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Pored ekipa organizatora memorijalnog turnira, učešće su uzele i ekipe Zastava oružja, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Veterana Srbije, Policijske uprave Kragujevac, Srednje stručne škole, Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih, Kluba akcijaša i volontera, Zavoda za urgentnu medicinu i druge.

Prvo mesto u streljaštvu osvojila je ekipa Veterana Vojne policije Srbije, drugo „Zastava oružje“ a treće mesto pripalo je ekipi Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac. U malom fudbalu najbolja je bila ekipa „Zastava oružja“, drugo mesto pripalo je Policijskoj upravi Kragujevac a treće je osvojila ekipa Vojnih veterana. 

"Zahvalivši se na inicijativi za organizovanjem Memorijalnog turnira „Da se ne zaborave“, a u slavu onih koji su dali svoj doprinos za slobodu našeg grada i zemlje, kao i svih  učesnika u ratu, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava Gordana Damnjanović, uručivši pehare je istakla, da je važno da ih mi ne zaboravimo i da ih budući mladi naraštaji znaju i pamte po svojoj veličini, dobroti i humanosti. Nadam se, dodala je Damnjanović, da će ovaj turnir zaživeti, omasoviti se, uključiti i najmlađe i najstarije generacije i proširiti se na teritoriju Šumadijskog upravnog okruga".

"Organizovanjem ovog turnira želeli smo da damo doprinos kulturi sećanja na sve naše žrtve, nesrećnih ratnih događaja 90 - ih godina, rekao je Jovica Stanković, predsednik Udruženja građana Veterana vojne policije Srbije i najavio da je namera organizatora da se Memorijalni turnir tokom narednih godina proširi i na teritoriju Republike Srbije".

Galerija slika