SportFoto: Instagram/crvenidjavoli_1989

Oglasili se CRVENI ĐAVOLI nakon odlaganja utakmice "Radnički 1923" - "Partizan": Fudbal se igra vikendom

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 27 02 2023

Navijačka grupa “Crveni đavoli” oglasila se nakon što je utkamica Super lige Srbije između “Radničkog 1923” i “Partizana” odložena juče za danas od 14 časova u Beogradu i naglasili da se fudbal igra vikendom zbog navijača, a ne prfitera i neznalica.

U nastavku vam prenosimo saopštenje Crvenih đavola u celosti.  

Fudbal je sport koji okuplja različite ljude, generacije, slojeve, on je nešto mnogo više od same igre i trčanje za loptom. Navijači širom sveta preživljavaju tokom radne nedelje i čekaju vikend da bi otišli na stadion, pocepali glasne žice, popili koje pivo i bodrili klub za koji žive. Međutim, u Srbiji se zbog šačice povlašćenih, kojima je finansijski interes iznad svega, fudbal u poslednjih par godina igra u većini slučajeva svim danima, osim vikenda. Navijačka grupa “Crveni Đavoli” prestaje od ovog trenutka da daje legitimitet ljudima iz fudbalskog saveza i Arene sport i svaku sledeću utakmicu (sem kada se igra vanredno kolo), koja se igra u nefudbalskim terminima, BOJKOTUJE! FUDBAL SE IGRA VIKENDOM, FUDBAL SE IGRA ZBOG NAVIJAČA, A NE PROFITERA I NEZNALICA!“, objavljeno je na Instagram stranici Crvenih đavola. 

Utakmica 23. kola Mozzart Bet Super lige Srbije Partizan-Radnički 1923, koja je trebalo da bude odigrana juče od 16:30 časova na stadionu FK Partizan, odložena je zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Novi termin odigravanja utakmice je danas u 14 časova.