SportFoto: kragujevac.rs

“Olympia” ostvarila veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u bodibildingu

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 17 11 2021

Za predstavnike Fitnes centra „Olympia“, koji su kao deo reprezentacije Srbije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u bodibildingu u Španiji ostvarili veoma značajne rezultate, organizovan je prijem u Skupštini grada. 

Goran Ilić, višestruki prvak Srbije i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, vratio se iz Španije sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini bodibilding klasik. Ivan Banjanac je osvojio šesto mesto u gejms klasik kategoriji koja se plasira da bude na Olimpijskim igrama. Aleksandar Cvetković je u gejms klasik kategoriji ispod 175 cm, takođe jednoj od kategorija koje se plasiraju za Olimpijadu, osvojio 5. mesto, a Sandra Grujić – 12. u kategoriji bikini fitnes do 166 cm.

Vratili smo se sa 75. Svetskog prvenstva, na kojem su učestvovale 102 države i preko 1.800 sportista, što predstavlja rekordan broj učesnika u poslednjih nekoliko godina. Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo napravili u najjačoj konkurenciji. Članovi reprezentacije Srbije su osvojili jednu zlatnu medalju, tri srebrne, što je najbolji uspeh u istoriji”, istakao je međunarodni sudija i jedan od trenera u Savezu Srbije, Goran Ilić. 

Na prijemu u Skupštini grada član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović rekao je da kragujevački sportisti donose medalje sa svetskih takmičenja, kao i da je to pokazatelj da je Kragujevac grad sporta i da imamo vrhunske sportiste. 

Osvajanjem srebrne medalje na Svetskom šampionatu u bodibildingu i fitnesu od strane Gorana Ilića, uverili smo se da imamo potencijala za vrhunske rezultate u ovom sportu. Grad Kragujevac je bio uz fitnes centar „Olympia“ proteklih dvadeset godina. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti uz njih, podržavati ih i pratiti njihove rezultate”, kaže Stevović. 

Naglašava da je “Olympia” na godišnjem programu klubova koje grad Kragujevac finansira i da će svi klubovi koji naprave takve sjajne rezultate uvek naći podršku od strane lokalne samouprave.