Sport

OŠ “Radoje Domanović” najuspešnija na Badminton turniru “Đurđevdan 2018” (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 11 05 2018

Osnovna škola “Radoje Domanović” proglašena je za najuspešniju na ovogodišnjem Međuškolskom turniru “Đurđevdan 2018”, koji je u hali “Jezero” organizovao Badminton klub “Ravens KG”. 

Na badminton turniru je učestvovalo oko 160 devojčica i dečaka kragujevačkih osnovnih škola, uzrasta od prvog do osmog razreda. Najbroniji su bili učenici Osnovne škole “Jovan Popović”. 

U konkurenciji dečaka prvog i drugog razreda prvo mesto osvojio je Andrej Šundić iz OŠ “Mirko Jovanović”, drugoplasirani je bio Božidar Janićijević iz OŠ “Jovan Popović”, a treće mesto je osvojio Pavle Živković iz OŠ “Treći kragujevački bataljon”. 

Među učenicima trećeg i četvrtog razreda prvo mesto je pripalo Stefanu Maksimoviću iz OŠ "Đura Jakšić", drugi je bio Vasilije Mraović iz OŠ "21. Oktobar", a treći Andrej Đurić iz OŠ "21. Oktobar". Kada je reč o devojčicama ovog uzrasta, najbolja je bila Kristina Miljković iz OŠ "Svetozar Marković", a slede je Tatjana Gagić iz OŠ "Mirko Jovanović", Nevena Ivošev iz OŠ "Sveti Sava" i Đurđa Jevtić iz OŠ "21. Oktobar". 

U konkurenciji učenika petog i šestog razreda najbolji je bio Relja Milić iz OŠ "Radoje Domanović", drugo mesto je osvojio Jovan Ivanović iz OŠ "Milutin i Draginja Todorović", a treće Mihajlo Dimitrijević iz OŠ "Radoje Domanović" i  Vojin Vuković iz OŠ "Jovan Popović". Najbolja među devojčicama ovog uzrasta bila je Petra Gordić iz OŠ "Moma Stanojlović", druga je bila Lana Dramićanin iz OŠ "Mirko Jovanović", a trećeplasirane su Lena Ilić i Nora Bošković iz OŠ "Radoje Domanović". 

Među učenicima sedmog i osmog razreda trijumfovao je Igor Jovanović iz OŠ "Stanislav Sremčević", drugo mesto pripalo je Bogdanu Markoviću iz OŠ "Mirko Jovanović", a treći su bili Jovan Spalević i Aleksa Šiljić iz OŠ "Jovan Popović". Kada je reč o devojčicama ovog uzrasta, prvo mesto osvojila je Anja Vujović iz OŠ "Radoje Domanović", druga je bila Ema Novaković iz OŠ "Milutin i Draginja Todorović", a trećeplasirane su bile Nađa Lazović i Jovana Maksić iz OŠ "Radoje Domanović".

Međuškolski turnir “Đurđevdan 2018” organizovao je Badminton klub Ravens KG” uz podršku Sportskog saveza grada, povodom obeležavanja dva veka od proglašenja Kragujevca prvom prestonicom moderne Srbije.

Galerija slika