SportFoto: SPD Radnički

Oslabljeni Radnički poražen u Arilju

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 29 11 2022

Košarkaši Radničkog izgubili su od ekipe Klik na gostovanju u Arilju. Rezultat utakmice bio je  89:82 (20:21, 27:23, 26:20, 16:18).

Kragujevčani su na gostovanje otišli oslabljeni bez povređenih Blagojevića i Jovičića, dvojice igrača prve petorke. I to je uticalo na nešto slabiju igru. Radnički nije uspeo da sruši tradiciju i ostvari pobedu u susretima protiv ekipe iz Arilja na njihovom terenu. Ekipa iz Arilja apsolutno zasluženo došla je do trećeg trijumfa u prvenstvu.

Drugi poraz Crvenih u sezoni nije poremetio stanje na tabeli, ali je opomena pred derbi meč protiv ekipe KK Joker u narednom, 9.kolu.

Osim vođstva u prvoj četvrtini, crveni nisu pokazali mnogo u nastavku utakmice. Domaćini su to znali da iskoriste i pobede oslabljeni sastav Radničkog.

Kragujevčani nisu imali rešenje za Papića i Grojića koji su zajedno postigli 56 poena za svoj tim.

U ekipi Radničkog, Đorđe Milosavljević je upisao 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Kapiten Marko Đerasimović je meč završio sa 20 poena, dok je startni centar Crvenih, Mihailo Todorović, zabeležio još jedan dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova.

U subotu 3. decembra, Radnički će ugostiti ekipu KK Joker u derbiju 9. kola Druge lige.

Izvor: SPD Radnički