SportFoto: SPD Radnički

Oslabljeni Radnički poražen u Vršcu

Autor: InfoKG
16:00 | Ponedeljak, 11 01 2021

Košarkaši Radničkog su novu 2021. godinu započeli porazom na gostovanju ekipi Vršca, u utakmici 16. kola Košarkaške lige Srbije – 92:102. 

Lišeni pomoći lakše povređenog kapitena Raška Katića i nedovoljno oporavljenog plejmejkera Filipa Dumića, kao i najnovijeg pojačanja Merijala Medinga, koji još uvek nije stekao pravo nastupa u KLS, puleni trenera Igora Todorovića nisu uspeli da pruže adekvatan otpor veoma motivisanim Vrščanima, očigledno željnih revanša za pretrpljeni poraz u „Jezeru“ na samom startu sezone. Ekipa trenera Vladimira Lučića je od samog početka duela u vršačkoj hali „Milenijum“ kontrolisala ritam utakmice i imala konstantnu rezultatsku prednost tokom svih četrdeset minuta susreta.  

Malo toga je Kragujevčanima polazilo za rukom tokom prve dve četvrtine. Predvođeni raspoloženim Amerikancem Brendonom Pitersonom, Vrščani su već u 4. minutu utakmice igre stekli dvocifrenu prednost, koju nisu ispuštali sve do kraja prvog poluvremena.

Tokom treće deonice prednost domaćeg tima pela se i do 22 poena razlike (76:54), ali se uprkos značajnom rezultatskom deficitu puleni trenera Igora Todorovića nisu predavali. Trojkama šuterski raspoloženog Andreje Stevanovića, Šumadinci su u samoj završnici susreta prišli na svega sedam poena zaostatka (98:91), ali dalje od toga nisu mogli, pa su Vrščani poenima sa linije penala uspeli da osiguraju trijumf  – 102:92.

Amerikanac Piterson je sa 23 poena i 10 skokova bio najistaknutiji pojedinac u pobedi vršačkog tima. Pratili su ga Jeković sa 18, Simić sa 14, Dimić sa 13 i Janjić sa 10 postignutih poena.

U ekipi Radničkog prednjačio je Andreja Stevanović, koji je sa 32 postignuta poena (šut za tri 9/15) i 6 asistencija podsetio na sjajne partije sa početka sezone. Odličan utisak ostavio je i Stefan Đorđević, koji je bio nepogrešiv u šutu za dva poena (8/8) i utakmicu je okončao sa 25 ubačenih poena, a standardno dobar bio je i Matija Popović – 9 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

Posebno treba apostrofirati učinak jednog iz plejade mlađih igrača Radničkog Stevana Jovanovića, koji je za nešto manje od 17 minuta na parketu upisao 13 poena i imao 8 uhvaćenih lopti.

Košarkaše Radničkog u narednih sedam dana očekuje zaista paklen raspored utakmica. Već u utorak Kragujevčani će u svom „Jezeru“ ugostiti zemunsku Mladost u polufinalnoj utakmici drugog stepena Kupa KSS. Samo dva dana kasnije učenici Igora Todorovića putuju u Čajetinu, gde se u zaostalom meču 12. kola Košarkaške lige Srbije sastaju sa domaćim Zlatiborom.

Ovaj naporan ciklus utakmica Šumadinci zaokružuju u nedelju, 17. januara, kada će na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Novog Pazara, u okviru redovnog 17. kola Košarkaške lige Srbije.