SportFoto: SPD Radnički

Osvajač juniorske bronze pojačao Radnički

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 19 08 2022

Sjajne partije koje je prošle sezone u crvenom dresu pružao Dragan Tubić, stavilo je pred rukovodstvo Radničkog zadatak da pronađe adekvatnu zamenu za iskusnog Bundesligaša. Izbor je pao na igrača koga su Kragujevčani dugo pratili, koji je eksplodirao prethodne sezone, a kulminaciju doživeo na prvenstvu Evrope za juniore u Portugalu, gde je iskazao svu raskoš talenta koji poseduje, Boška Stanisavljevića (20). Levorukog bombardera, koji pokriva poziciju desnog beka, karakteriše dobra i angažovana igra u fazi odbrane i uz razoran šut, široka lepeza lucidnih rešenja u napadu i koji bi uz Đerića trebao da predstavlja udarnu pesnicu na desnoj strani terena.

Boško je rukomet počeo da igra sa 10 godina u Rakovici, a nosio je i dres Crvene zvezde, Obilića i Rudara, odakle je i stigao u Radnički. Prošao je sve selekcije reprezentacije Srbije od pionirske, preko kadetske, do juniorske. Osvajač je bronzane medalje na nedavno završenom prvenstvu Evrope u juniorskoj konkurenciji održanom u Portugalu, gde je bio jedan od nosilaca igre.

Srećan sam zbog dolaska u Radnički. Klub je ambiciozan, uslovi za nesmetan rad i napredak su odlični. Ekipa je spoj mladosti i iskustva i smatram da je to dobitna kombinacija u cilju postizanja vrhunskih igara i rezultata. Pred nama su veliki izazovi i trudićemo se da damo sve od sebe kako bi nadmašili rezultate od prošle godine”, poručio je po overi dvogodišnje vernosti Radničkom Boško Stanisavljević.