SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Otac i sin za pobedu Ekonomca

Autor: InfoKG
14:30 | Nedelja, 02 04 2023

U poslednjem kolu Prve futsal lige Srbije, Ekonomac na svom terenu, nije dozvolio nikakvo iznenađenje, savladao je Novi Pazar sa 5:2 (2:1) i time potvrdio trećemesto na tabeli, sa koje će krenuti u plej – of i borbu za šampionsku titulu. Kragujevčani za ovaj susret, zbog žutih kartona, povreda i pogoršanog zdravstvenog stanja, nisu mogli da računaju na standardne prvotimce Ninoslava Aleksića, Sašu Digića, Kristijana Vasića, Nemanju Milanovića, Boška Đurovića i Predraga Rajića, ali su i pored toga našli način da izađu na kraj sa vrlo žilavim rivalom.

Iako to nije prvi put, svakako da je najupečatljiviji detalj poslednjeg trijumfa zajednički nastup u dresu Ekonomca oca i sina – 48 – ogodišnjeg Ivana, inače člana stručnog štaba i 23 – ogodišnjeg Lazara. Oni su uspeli i da se upišu u strelce, stariji Marinković je precizan bio u 16, a naslednik Lazar, koji je nosio i kapitensku traku, u 22.minutu meča, u kojem je Novi Pazar evntualnim uspehom u Kragujevcu tražio plasman u plej – of. Uz nesporno dobru igru i ostalih u timu „studenata“, debi u prvoj ekipi zabeležio je i 18 – ogodišnji talentovani golman Nenad Mirković, koji je mestomeđu stativama zauzeo u finišu utakmice.

Sledi pauza, koja će za Ekonomac što se tiče takmičarskih utakmica trajati do 21.aprila, kada su na programu polufinalni mečevi nacionalnog Kupa. Žreb za ovu rundu biće obavljen u sredu, 5.aprila sa početkom u 14.00 časova u prostorijama FSS na Terazijama.

Protivnik kragujevačkom timu u doigravanju za titulu biće Palež iz Obrenovca, a izabranici trenera Vidana Bojovića imaće prednost domaćeg terena. Prolaz u narednu rundu doigravanja izboriće tim koji prvi zabaleži dve pobede, prvi susret na programu bi prema zvaničnom kalendaru trebalo da se održi 29.aprila, revanš u Obrenovcu planiran je za 3.maja, a u slulaju potrebe treće utakmice serija bi se, 6 -7.maja, vratila u Kragujevac. Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će se nameriti na Beogradski FON, koji je zauzeo drugo mesto na kraju ligaškog dela, dok aktuelni šampion Loznica grad 2018 čeka boljeg iz duela Vranje – Bečej.

Ekonomac – Novi Pazar 5:2 (2:1)

KRAGUJEVAC.- Sportska hala: „Jezero“. Gledalaca: 300. Sudije: Jović i
Ranđelović (obojica iz Niša). Strelci: 1:0 Tomić u 3, 1:1 Sadović u 9, 2:1 I.Marinković u 16, 3:1 L.Marinković u 22, 3:2 Mutavdžić u 23, 4:2 Milivojević u 25, 5:2 Tomić u 32.minutu. Žuti karton: Miraljević (Novi Pazar). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 4(3-1), Novi Pazar 7(4-3).

EKONOMAC: MILENKOVIĆ, STOJČEVSKI, ĆIRKA, SIMIĆ, TOMIĆ, Mirković, Rakić, Milivojević, L.Marinković, Stojanović, Tanasković, I.Marinković.
NOVI PAZAR: KOLAŠINAC, VATIĆ, REDŽOVIĆ, SADOVIĆ, MUTAVDŽIĆ,Mulamuratović, Fijuljanin, Papić, Rašljanin, Radetinac, Miraljemović, Stupljanin.