SportFoto: SPD Radnički

Pazarci iznenadili odbojkaše Radničkog u “Jezeru“

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 20 01 2020

Izuzetno dinamičan i rezultatski neizvestan meč odigrali su “Radnički” i “Novi Pazar” u 14. kolu Super lige Srbije, a na kraju su se pobedi radovali Pazarci, koji su na parketu hale “Jezero“ slavili rezultatom 3:2. 

Znalo se i pre ove utakmice da Kragujevčane čeka izuzetno neugodan rival koji je u usponu forme. Na drugoj strani, dve teške utakmice sa Vojvodinom očigledno su ostavile traga na ekipu Ivana Blagojevića, a kada se na sve to doda izostanak standardnih primača servisa, Nemanje Stevanovića zbog bolesti i Srećka Ristića zbog povrede lakta, jasno je zbog čega Radnički nije imao snage da iz ove prvenstvene bitke izađe kao pobednik.

Alen Didović je dirigovao pobedom Novog Pazara sa 26 osvojenih poena, uključujući tu i dva ključna bloka u završnici taj-brejka. Odličan utisak ostavio je i novi korektor tima sa Jošanice, mađarski reprezentativac David Sabo, koji je ubeležio 21 poen, a značajan doprinos trijumfu svog tima pružili su i Benjamin Daca sa 16 i Vanja Eremić sa 12 osvojenih poena. 

Vladimir Jekić bio je centralna figura u taboru Kragujevčana sa 36 osvojenih poena. Nikola Goić osvojio je 13, mladi Ognjen Vidović 12, a Dušan Lopar 10 poena.

“Radnički” se nakon ovog poraza spustio za stepenicu niže na tabeli i trenutno je peti sa 25 osvojenih bodova. U narednom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje četvrtoplasiranom Mladom radniku u Požarevcu.