SportFoto: rkscs.rs

Pehari i medalje za 1.000 mladih košarkaša (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 25 06 2019

Mladim košarkašima dodeljeni su pehari i medalje u hali “Jezero” za postignute rezultate u sezonu 2018/2019. na takmičenjima Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije. Odličja je dobilo više od 1.000 dečaka i devojčica, koja su im uručili kragujevački košarkaši Nikola Lončar, Raško Katić, Dejan Musli i Andreja Stevanović

Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koju 11 godina unazad organizuje Regionalni košarkaški savez Centralne Srbije. 

U cilju popularizacije košarke organizujemo ovu manifestaiju i upravo zbog toga pehare i medalje deci dodeljuju poznati košarkaši. Odličja dodeljujemo na osnovu postignutih rezultata tokom sezone, dok za najniži stepen takmičenja ne beležimo rezultate, pa svako dete koje igra mini basket dobija zlatnu medalju. Ovo je za decu podstrek i neka vrsta zasluge za sav trud koji su uložili tokom sezone. Ovo je jedinstvena manifestacija, jer jedino Regionalni košarkaški savez Centralne Srbije organizuje ovakvu dodelu u našoj zemlji”, izjavio je za InfoKG generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, Dušan Đurić. 

Pored mladih košarkaša iz Kragujevca, pehare i medalje su dobili i mališani iz Knića, Rače, Trstenika, Jagodine, Aleksandrovca, Velike Plane i ostalih mesta centralne Srbije.

Galerija slika