SportFoto: kragujevac.rs

Penzioneri odmeravali snage na Olimpijadi sporta trećeg doba

Autor: Branko Vukašinović
15:13 | Subota, 17 09 2016

Olimpijada sporta trećeg doba, druga po redu, održana je danas u Kragujevcu pod sloganom “Doba treće - doba sreće“, u organizaciji Gradskog udruženja penzionera.

Ovogodišnje takmičenje je okupilo više od 50 takmičara, koji su se nadmetali u pet disciplina: šah, pikado, štafeta, fudbal i košarka. Najbolјim pojedincima i ekipama dodelјene su medalјe, zahvalnice i diplome.

Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Gordana Damnjanović naglasila je prilikom otvaranja Olimpijade sporta trećeg doba da ovakvim aktivnostima najstariji sugrađani doprinose promociji zdravlјa i daju primer mlađim generacijama.

Ovakve manifestacije predstavlјaju samo mali deo brige o najstarijim sugrađanima. Lokalna smouprava se trudi da nasjtarije Kragujevčane uklјuči u mnoge društvene aktivnosti i daje svoj doprinos na očuvanju zdravih stilova života”, rekla je Damnjanović.

Član Gradskog veća za unapređenje položaja penzionera u lokalnoj samoupravi i predsednik Gradskog udruženja penzionera, Ratko Tomašević kaže da se tokom godine odražavaju brojne aktivnosti, kako bi pripadnici trećeg životnog doba kvalitetno provodili svoje slobodno vreme, ali i uradili nešto dobro za sebe i svoje zdravlјe kroz sport i rekreaciju.

U Gradskom udruženju penzionera očekuju da će Olimpijada sporta trećeg doba naredne godine prerasti u regionalno takmičenje.