SportFoto: FK Radnički 1923

Pioniri Radničkog 1923 vicešampioni Srbije

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 14 06 2021

Poniri Fudbalskog kluba Radnički 1923 zauzeli su drugo mesto na završnom turniru prvenstva države, koji je ovog vikenda igran na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. U odlučujućem duelu za titulu pionirskog prvaka Srbije, Kragujevčani su poraženi od vršnjaka iz beogradskog Partizana rezultatom 0:6, ali su uprkos tom porazu zaslužili dubok naklon za sve što su prikazali tokom čitave sezone.

Učenici trenera Dušana Nikolića najpre su na impresivan način osvojili prvo mesto u Šumadijsko-raškoj ligi, potom su se maltene “prošetali” do titule pionirskog prvaka Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije, da bi vrhunac sezone predstavljao ulazak u finale prvenstva države, gde su naši “đavolčići” naišli na objektivno kvalitetnijeg protivnika.

Ovi momci su osvajanjem zvanja vicešampiona Srbije ostvarili jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji omladinske škole kluba sa “Čika Dače”, koja odavno nije imala ovakvu generaciju fudbalskih bisera u svojim redovima.

Nema sumnje da će ovi isti momci, uz dobar rad na treninzima i kontinuirani napredak, kroz par godina postati ozbiljni igrači i nosioci igre našeg prvog tima. 

Izvor: FK Radnički 1923