SportFoto: SPD Radnički

Pobeda rukometaša u gostima

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 27 02 2023

Kragujevački superligaš je u utakmici 17. kola Arkus lige sigurnom igrom savladao ekipu Topličanina u Prokuplju rezultatom 26:22, poluvreme 13:11 i tako vezao drugi uzastopni trijumf, a treći ako uračunamo i duel četvrtfinala Kupa Srbije. Pred derbi susret sa šampionom Vojvodinom, Radnički se nalazi na šestom mestu na tabeli sa osvojena 22 boda.

Domaćin koji očajnički traži bodove spasa je prvi stekao prednost, 2:0, no Radnički brzometno stiže do 2:2, što Topličanin nije pokolebalo da u visokom ritmu u 12. minutu dođu do prednosti 7:4. Tačno toliko vremena je trebalo gostima da ubace u drugu brzinu i za samo 4 minuta preokrenu rezultat u svoju korist, pogotovo zaslugom Mutavdžića koji je od pomenutog zbira bio strelac 5 pogodaka. Uspeli su Prokupčani da izjednače na 10:10, no uz malo dodatog gasa Šumadinci na veliki odmor odlaze vođstvom 13:11.

U drugi deo igre momci u crvenim dresovima ulaze rešeni da na samom startu steknu i do kraja susreta zadrže prednost. Sjajna defanzivna rola i uzastopna 4 gola večeras najboljeg aktera Stanisavljevića im je, uz par odbranjenih udaraca čuvara mreže Zlatanovića, donela prednost od 17:11 nakon 10 minuta igre, pošto je domaćin tek u narednom minutu postigao prvi pogodak u drugom poluvremenu. Stiče se utisak da su Kragujevčani mogli da stvore i dvocifrenu prednost, no par nerealizovanih šuteva i tehničkih grešaka ih je omelo u tome. Veći period igre gostujući rukometaši su održavali rutinskom igrom prednost od 5 do 6 golova, a pred sam kraj je došlo do neminovnog opuštanja, pa je domaćin u jednom trenutku uspeo da smanji na 20:23, no tim iz šumadijske prestonice se nije dao iznenaditi i utakmicu privodi kraju konačnim rezultatom 26:22.

Najbolji strelac u redovima domaćina je bio Željko Peić sa 10pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski prednjačili Boško Stanisavljević sa 7, a Miloš Barudžić i Miloš Mutavdžić sudodali po 6 postignutih golova.

U narednoj utakmici 18. kola Arkus lige, rukometaši Radničkog će ugostiti desetostrukog šampiona Srbije, ekipu Vojvodine iz Novog Sada u subotu 4. marta od 18 časova.

Izvor: SPD Radnički